20 Haziran 2015

sense8 s01e02:

I Am Also A We

--- spoiler ---

.pek tatlı geliştirecek gibiler. bir kere adamların eğlencelik müzikleri bile harika yahu. ilk eşcinsel yürüyüşündeki müziğe hasta oldum. sonra hintli abimizin dişisini etkilemek üzere sürpriz şekilde yaptığı danstaki müzik çok tatlıydı. hintlilerin bu kuş edası ile çiftleşme dansları da çok acayip ama dizide resmen her şey tam oturuyor yerine.

.olayların akışını da iyi ayarlayacak gibiler. nomi ile polis eleman arasında da bağlantı kurulacaksa o da gayet iyi. polis elemanı nerden hatırlıyorum diyordum da stargate universe'ten idi sanırım. sarışın dj hatun ile olaylarını çok devam ettirmedilre ama aralarında romantik de bir bağ olacak gibi.

.lost abimiz olaylara iyi daldı. ilk nomi'ye kaç git bu hastaneden diye göründü. sonra polis eleman ile güzel bir araba kovalamaca sahnesi yaptılar. markette yanına geldi, bedenen gelmiş nedense. biraz dövüştüler ama en son arabasına çarpma sahnesi ile bitirdiler. lost abimizin peşinde hökümet de var. zaten işin içinde komplo olmasa olmazdı. bilim kurgulu kısımlarını deneyle falan mı açıklayacaklar? şimdilik dizinin tek eksik yani bu.

.karakterler arası bağ var ama bu nerden geliyor? baştaki sarışın hatun sizi doğurdu diyor. yeniden doğmanın yolları var diyor falan ama nedir yani? kolay kolay bunu açıklamayacak gibiler. şimdilik karakterlerin hallerini fark etmeleri ile devam edecekler. ülen insan böyle şeyler görse hastaneye yatırırlar. şimdilik sadece nomi hastanede, beyin ameliyatı dediler. üstüne kapıyı kitlediler.

.kendisi bir transeksüel herhalde, bunu da ancak fark ettim. kadın oyuncu olduğunu düşünüyorum hala ama karakter böyle demek. öyle transeksüel mi olur? sadece ses biraz çatallaşmış gibi gerisi bildiğin kadın. üstelik cinsiyet değiştirip tekrar lezbiyen olmak nedir yahu?

.ne zaman gay sahnemiz gelecek diye bekliyorduk. meksikalı (italyan değilmiş hehe) eleman gaymış, zaten kadınları reddetmesinden anlaşılıyordu durum. en iyi arkadaş dediği hatun ile takılmaları komik geldi. hatun evi bastı, gay sevgilisi yatakta senin penisin falan yok dedi. olayları değişik geliştiriyorlar. bunların hikaye falan ayrı bir eşcinsel dizisi olur yani.

.dj kızımız evinden kaçıyor gibi ama yanındaki çantada para ve haplar duruyor. o niye anlamadım. rus eleman karılarla takılıyor, hintliye zumlanmış durumda. bunlar da birbirlerini sevecek gibiler.

.afrikalı oğlanı biraz unuttular, güney koreli hatunu tamamen unuttular. afrikalı ile sadece nomi'nin yürüyüşü ile bir bağlantı gibi bir şey yapmaya çalıştılar ama zaten hikayeyi ta afrikaya nasıl götürecekler orasını da dikkatlice inceleriz. aman dikkat etsinler.

--- spoiler ---