18 Haziran 2015

daredevil s01e13:

Daredevil

--- spoiler ---

.pek yapamadılar ya, iyidi güzeldi de olmadı yani tam. kostümden başlayayım. bu ne lan? kostümden sonra daha bir uçmalar kaçmalar oldu. koruması falan da iyi güzel ama şekli şemali iyi değildi. eski siyahlı hali çok daha karizmaydı. duruş muruş değişti, kostüm biraz şaka gibi olmuş. giriş kısmındaki sade kırmızıya falan dönecekler dedim ama öyle yapmadılar. hani belki geliştirirler zamanla onu bilmiyorum.

.neyse bir bölümde koskoca fiski alaşağı ettiler. biraz zorlamaydı ama biraz da makuldü. en son bir de şaşırtmaca koyalım demişler de hem oldu hem olmadı. öyle yarım hislerle kaldım.

.ilkin hukukla mücadele dediler iyi güzel ama öyle bir şey yapmadılar. kendi çaplarında takılıyorlar işte. güya bir şeyler buluyorlar da bir şey buldukları yok. eninde sonunda zenci dedektifin itirafları ile şebekeyi çökertmiş oldular.

.tek kişinin itirafı ile bu kadar kapsamlı operasyon çok da manalı gelmedi ama mutlaka somut kanıtlar falan vardır herhalde. oraları fazla hızlı geçtiklerinden bilemedim. polis temizlendi, medya temizlendi, siyaset temizlendi. hepsi beş dakikada oldu.

.sıra fisk'e geldi. abimizin romantizmine hayran kaldık. adamı götürürlerken evlilik falan teklif etti. güzel laflar etti. derken polisler aldı bunu götürdü ama böyle çabucak bitirmemeleri iyi oldu. yine polislerden birini ayarlamış. ekipler taşıma aracının yolunu kesti fiski kurtardı. sevgilisi de helikopter ile bunu bekliyordu.

.bizim ekip de kutlama yapıyordu ama bu arada ne kadar hızlı orası tartışılır, yeni kıyafeti aldı geldi olaylara daldı bizim matt. dövüştüler, konuştular. konuştular ve dövüştüler. bizim şişkonun matt ile bu kadar rakip olması da çok garip ama hadi iyi kötü savaşına bunu yedik diyelim. yine az kalsın dayak yiyordu ki kurtardı kendini. kostümün de bunda çok etkisi var. yıktı keltoşu, temiz polis geldi tutukladı ve mutlu sonla bitti sezon.

.arada yaşlı para babası kaynadı gitti, korku halleri güzeldi. dedektifi koz olarak o elinde tutuyordu. zaten adamlarla birlikte korumaya falan almış, paraya boğmuş ama bizim keltoş hatununa uzanan elleri fena kırdı.

.en son da tekrar duvara bakış moduna döndü. adam yataktan kalktığında duvar niyetine tabloya bakan adam, hapis koyar mı buna? deli gibi öfkelendi ve patlayacak. buralardan tekrar esas kötü ile devam ettirecekler gibi görünüyor. bakalım devamı gelecek mi?

--- spoiler ---