17 Haziran 2015

Orphan Black s03e09:

Insolvent Phantom of Tomorrow 

--- spoiler ---

.bu ne lan şimdi? hem erkek hem kadın mıymış? ikizi varmış içinde de iki gen dizi de var mıymış? predestination filmine gönderme desen değil, araklama desen saçma. şaşırtacağız diye saçmaladılar. bayan s'in anasının her şeylerin başı olması meselesini de bir yere oturtamadım.

.duncan abimiz deney yaparmış da şuymuş buymuş, ta buradan bağlantıları varmış. sonra allahın hikmeti sarah'ı kimsesizler yurdundan kaçırmışlar da falan filan olmuş. senaryo bulanık, ikna edici değil. klon meselesini saçmaladılar iyice.

.leda ve castor projeleri bir çift cinsiyetli ya da çift dna dizilimli kadının içindeymiş. orijinal dedikleri bu asabi hatumuş yani. şimdi bunun gen dizilimleri ile sorunu mu çözecekler? iki elleri ile bir klon yapamamışlar şimdi bu karıyla mı her şey düzelecek? çok saçma yahu.

.neymiş ingiltereye gitmişler de eski grubu ile şarkı söylemeler de diğer taraftan eski sevgilisi işkence ile sorguya çekilir de ölür de... dyad denen kurumun uzantısı burada ne halt ediyor? devamlı işkenceci, adam kesen bir tip, smallville'de diğer dizilerde de böyle psikopattı. adamın tip buna müsait demek.

.bölümün güzel kısmı helena idi, ne varsa bu hatunda var yeminle. keşke onun üzerine yıksalar hikayeyi. şimdi o yumurtaları ile ortalıklarda evcilik oynuyor. kendi çapında yemekler falan yamıyor ama alison'un işleri ona da bulaşınca elini kana buladı yine.

.kocasıyla ilgilenmesi, alison yerine görüşmeye girmesi falan iyidi. senin sesine ne oldu diyor mafya tipleri de... bir sürü paraları oldu artık bıraksınlar bu işi. bana uyuşturucu dağıtımı ile gelmesinler.

.cosima'nın sevgilisi ajan mıymış? deplhine ne yaptı en son göremedik. yazık bizim lost girl çıtırının kalbini kıracak gibiydi. tehdit falan ediyordu. araya cosima girdi ama sonrasını devam ettirmeden bitirdiler.

.kitabın yerini castorlara söyleren de bizim dinci kızmış. mark ile tekrar buluşmak için böyle bir şey yapmış. markla takılsınlar işte karışmasınlar bir şeye madem. en mülayimleri onlar zaten.

--- spoiler ---