16 Haziran 2015

game of thrones s05e10:

Mother's Mercy

--- spoiler ---

.saçma sapan bir sezon finaliydi. şu diziyi de bozacaklar ya helal olsun. tamam esas karakter ölünce çok şaşırıyoruz, üzülüyoruz da bu sefer jon snow'u bildiğin saçma sapan öldürdüler. hain diyorlar iyi güzel de kapıyı açmasaydın arkadaş o zaman. hem kapıyı açıyorsun sonra gidip öldürüyorsun. ben anlamadım bu işten bir şey. böyle saçmalık ancak şaşırtmacak için yapılır başka da bir şey için yapılmaz. ülen adam büyük resmi gördü, ak gezenlerden korumak için mühim bir adım attı, aldığı cevaba bak. saçma sapan. bir de kandırıyorlar falan şaka gibi.

.cersei olayı da inanılmaz abartıydı. itiraf ettirdiler ama başka bir zina dedi kurtuldu. kurtuldu derken kaferet dediler, soydular saçını kestiler. çıplak şekilde halkın arasında yürüdü. bu mudur yani? tamam ağır bir şey bizim kibirli hatuna ama hadi yürüttün beş dakka yürüt ne bileyim, yürü de yürü bitmedi. sonra dağ frenkeştayn doğurmuş hehe onu gördük. hay allahım ya, dizi çok fena yere gidiyor.

.khaleesi cephesinde khal drago abimizin halkından tipleri mi gördük sanki? geldiler etrafında dolandılar, iyi güzel de ne oldu şimdi? ejderhanın üstüne geri biliyor salak kadın, o kadar mızrak saplanana kadar mal mal bakmasaydın ya? ejderhalı görüntüler yine saçma sapandı. diğerleri bunu kurtarmaya geliyor ama ölme eşeğim ölme. sonraki sezon komple bunu gösterirler artık. şehrin yönetimi de tyrion'a devredildi, ne güzel.

.jamie ve kızı muhabbeti de saçmalığın dik alasıydı. dudaktan öperken bu karı bunu zehirler arkadaş dedim. hem şaşırtmadı, hem takibi mümkün değil mi sanki? tek düşmanı var sonuçta geriye dönüp karıyı cezalandırırlar işte, kral bu konuda netti. neyse ki jamie'nin babasını olduğunu bilerek gitti kızcağız. olay da bu yani... bir ensest gidiyor öyle.

.arya olayını da getirdikleri nokta inanılmazdı. bu ne lan? gitti sapık tipi öldürdü güzelce ona lafım yok ama tapınağa geri dönüşte hayata karşılık hayat diyerek kendini öldürdü güya ama bizim abimiz hakkaten bin bir suratmış, adam öldükten sonra arya, kaydırma ekranı gibi suratları kaydırdıktan sonra kendini gördü ve allahım kör et beni beni dedi bölüm orada bitti.

.reek meselesi de salakçaydı, o kadar bekledi şimdi mi kendine geldi. bir de surlardan yumuşak karlara mı atlıyorlar ne yapıyorlar? elli hikaye uydurup insan burada keser mi? madem öyle mumu baştan koyaydın arkadaş. deli edecekler sonunda beni.

.kaldı mı geriye stannis meselesi? öldü mü kaldı mı? belli değil? sarışın dev hükmü verip cezayı kesecek idi ama sonrasını göstermediler. işin saçmalığı adam kızını yaktıktan sonra geri mi dönemedi nedir yani? kız kurban edilince karlar eridi diye kızıl cadı haber getirditen sonra ordusunun yarısının gittiğini öğrendi, bu nasıl iştir? madem yarısının gitme ihtimali var diğer yarısı bunları niye kontrol etmez. sonra efendim savaş görüntüsü salak bir simülasyon oyunu gibiydi. atlılar geldi bunları aralarında hüpletti ve savaş bitti. iki dakikalık bir görüntü.

.geride ölen insanlar, bizim manyak bolton adam kesiyor falan. eh oldu mu bu şimdi? bu mudur savaş savaş dediğin arkadaş. resmen dalga geçmişler ya. stannis'le de dalga geçtiler, yapımla da dalga geçtiler. hiç yakıştıramadım.

--- spoiler ---