16 Haziran 2015

Defiance s03e02:

The Last Unicorns

--- spoiler ---

.yav bu sezon iyi saçmalayacaklar gibi. omec adlı yeni bir ırk getirdiler. diğer votan ırklarını keyiflerine göre kullanan tiplermiş bunlar. şimdi hem savaş çıkmış, dünya mahvolmuş hem geçen sezon tekrar bir yamulmuş gezegenin yörüngesinde daha bir sürü omec varmış. bu ne lan? canını çıkardılar hala kıyamet senaryosu.

.iki tane omec gemilerini tamir edip bunları dünyaya salmak istiyor. ilk bölümde olan esas adam kıyımı haricinde bu iki omec tipinin kasaba ile imtihanını anlattılar. kız olan madende nolen ve amandaya saldırdı da onu vurdular ama sonra iyileştirmeye çalıştırdlar.

.derken göz altında çocuklar bunu merak ettide demiri gözüne sokup çocuğu öldürdü falan, yani aşırı saçma sapan bir iş ama diğer insanlar zaten korkuyor. üstüne nefret de ekleyelim, linç olsun tadında işler yaptılar.

.kızı linç edecekken nolan kurtardı, babası da iyileştirmek için doktorumuzun ırkının derisinin gerektiğini söyledi. o karı da pek iyi değildi ama derisinin kesilmesinden pek mütessir oldu. kız iyileşti, madeni paylaşma sözünü tuttu, şehre geri elektrik geldi ve komplolar sezon sonuna kadar kaldı şimdilik.

.tarr ailesi üyeleri de kendi başlarında takılıyorlar. çılgın komutanın tutsağı gibiler. öldürmeye falan kalkarken yakalandılar, alak'ın yakalandığını görüp oğulları için kasabaya casus olarak gidecekler. aman da çok büyük bir olay gerçekten.

.ana kılığındaki manyak karı çocuğu aldı kaçtı, diğer adamları rahatça öldürüyor. çocuklarını zehirleme geyiğini yine hatırlattılar. derken bana güven muhabbeti ardından bebeği kaybetti salak alak, neyse ne bileyim şaka gibi yapmasalar sevinirim.

.bir de irisa'nın adam öldürme, katillik dramı var ki sezon sonuna kadar bunu uzatırlar herhalde. önce çocuklar buna katil dedi de üzüldü, sonra çocuğu öldürülen babayı ikna ederken nolan beynini patlatınca onla tartıştılar. öyle karı devamlı bir ağlamaklı duruyor. sezondan sezona ruh halini değiştiriyorlar herhalde.

--- spoiler ---