15 Haziran 2015

daredevil s01e12:

The Ones We Leave Behind

--- spoiler ---

.sezon finali öncesi sönük bir bölüm gibi oldu. karakterlere insan kaptırıyor ona lafım yok artık. esas kötümüz fisk abimiz sağlam laflar çakıyor falan ama işte sadece buna odaklandılar. insanların duyarsızlığı, önemli konuların çok fazla dikkat gerektirdiği gibi eleştirileri zaten yapıyorlar ama fisk gibi bir adamdan bunu dinlemek keyifliydi. sonra kafayı yedi tatlı tatlı ve gazeteciyi çıplak elleri ile boğdu.

.bunun öncesinde pek bir şey olmadı. matt sadece çatıdan koşarak araba takip etti, körlerin çinli teyzemiz için nasıl çalıştığını falan keşfetti ve bir gece ziyaretlerine gitti. nerdeyse çinli teyze bile matt'i dövecekti. kör elemanlar doğuştan ya da kendi kendilerine değil de teyze için kör oluyorlarmış. böyle bir iş mi var lan? nasıl inanmaktır o. bir çift gözün değeri nedir?

.bunları sordurdular falan ama matt de çok içerlemiş döndü geldi ofise, karen'le falan kucaklaştılar. bu yalnız adam, yakınlaşmama muhabbetleri ile iki üç bölüm öldürdüler resmen. hiç gerek yok işte ekipsiniz arkadaş ne yapalım yani? senaryoyu baştan mı yazalım?

.wesley olayı da fena değildi. fisk ölüsünü buldu geldi. neden yanlız bıraktın diye fedaisine girişti. adam sağlam girişiyor. ağız burun dağıttı ama yaşlı sinsi tipin uyarısıyla falan durdu. fisk anlından öptü wesley'i, adam sevdi mi tam seviyor. esas kötü karakteri sağlam.

.zaten yavuklusu ölüm uykusundan uyandı, hala peşindeler ama çinli karı ve sinsi para hareketlerini kontrol eden tip yapmış bu işi, amaçları kadını öldürmekmiş ama ölmemiş. şimdi kadın bir yere gitmem diyor ama öldürecekler mi onu? ölüne ne olacak? fisk delirmeyecek mi iyice? amaç neden kadın? bunları hala anlayamadık.

.bir de gizemli olarak siyasi işler dolayısıyla bekledikleri bir düzenleme falan var gibi, ondan sonra işler açılacak şu dönemi atlatalım tadında laflar ediyorlar. eğer böyle bir hikaye varsa kahramanların minik olayları çok saçma oluyor. bir kadın tek başına işler çeviriyor, bir yazar gazetesinden kovulup blog yazmaya çalışıyor, bir avukat kendi başına suçlarla savaşıyor.

.diğer avukat da şeytanın avukatlığını yapan şeytan gibi bir karıyla önce sevişip sonra doğruları göstermeye çalışıyor. bunlardan fazla bir gelişme varsa çıtlatmalılar, hikayeleri bu olaylar üzerinden bitireceklerse yine tamam. fisk gibi bir karakterin bir bölüme yenilenceğini düşünmek saçma geliyor bana. bakalım nasıl bağlayacaklar?

--- spoiler ---