14 Haziran 2015

Defiance s03e01:

The World We Seize

--- spoiler ---

.adamlar hala iptal edilmedi, üçüncü sezona geldik. herkesleri öldürerek başlayalım demişler. mccawley ailesinden adam kalmadı resmen. ilk salak oğlan gitti, sonra beklenmedik şekilde kızları stahma'nın elinden öldü. arada da baba karakteri kaynadı. üç karakter de esas karakterlerden sonra en çok gördüğümüz tiplerdi, garip oldu.

.bunlar yerine votanlardan bir salak generali gösterecekler herhalde. adam biraz çılgın, çekip oğlanın kafayı falan uçurabiliyor ama yeterince çılgını vardı zaten çok geldi bana bu yüzden, gereksiz geldi.

.esas tipler nolan ve irisa dizi arasında 7 ay boyunca kapsülde kalmışlar hehe, bunları bulan da başka acayip vampir karışımı bir uzaylı tip. onları da beğenmedim. nerden çıktılar? bol bol uzaylımız vardı yeni tipleri güzel bir yere bağlamazlar ise saçma.

.en son irisa dünyayı yok olmaktan nasıl kurtarmıştı? sanctuary'nin henry'si ile gemiden olayları iptal ettilerdi sanki ama çok da hatırlamıyorum. geri kalanları kurtarsa da ölenler oldu bir sürü. hem kahraman hem cani gözü ile bakıyorlar bu karıya, artık eli tetik çekemiyor falan bunun muhabbetini izletecekler bol bol.

.kasabanın koruma ağlarını kapattılar, güç yomuş da madenler kurumuş da birileri madenleri sövüşlüyormuş da böyle işler var. nolan olaylara bodozlama daldı. kapsülden çıktığı gibi işlere atıldı.

.amanda yine başa geçmiş, hırsızı falan engellemiş de öyle takılıyorlarmış da şudur budur. artık bayık geliyor nedense bunların ızdırabı. doktor tip kumardan para kazanıyor kasabayı terk edecekmiş de diğerleri engel oldu. pisliğin tekiydi o hatun, aklımda öyle kalmış.

.bu terminator anası niye veledi kaçırmıştı, bölüm içersinde bu salaklar niye gidip votanlara teslim olmuş gibi yaptılar? diğerlerini bulmalarını engellemeye mi çalıştılar? o kısımları falan hiç anlamadım.

.iki bölüm birden vermişler de kim izliyorsa böyle, niye yapıyorlarsa anlamıyorum. film izlerim öyle birden izleyeceğime. neyse 46 dakkasını falan izledim ilk bölümdür dedim, muhtemelen kızın ve babasının ölümünde bölümü kesmişlerdir, yanlış olmasın şimdi, sonraki bölüme spoiler olmasın.

--- spoiler ---