14 Haziran 2015

daredevil s01e11:

The Path of the Righteous

--- spoiler ---

.adamlar yine şaşırttı, dialog üzerinden giden bölümün sonunda wesley öldü. esas karakterlerdendi. sağlam kötüydü, fisk'in sağ kolu ve dostuydu. fisk sırf bunun için de delirir. yavuklusu için henüz delirmedi çünkü kadını kurtardılar gibi oldu ama bakarsın o da ölür iyice kafayı yemesi için her şey tamam olur.

.wesley'in ölmesini beklemiyordum. bir an telefona dikkati dağılınca ortaya koyduğu silahı bizim kız kaptı ve silah dolu mu? numarasını yemeden carcörü boşalttı weseley'e... güzel de tehdit ediyordu da şimdi kızı öldürmeleri geriye dönüp yarattığın şüpheyi temizle demekten çok daha kolay olurdu.

.çünkü zaten şüphe yarattığı tiplerin ikisi avukat biri gazeteci, avukatlardan biri de süper kahramanımız. bu adamları geri ikna etmesi zaten mümkün değildi. wesley bu işi böyle halletmeyi düşünerek hata etti, öldürülmesi için güzel bir senaryo kıvırmış oldular ama işte normalde elli kere öldürürlerdi kızı, şimdi öldürülmedi.

.bizim matt kendine kıyafet diktirmeye terzimize gitti, biraz saftrik bir tip imiş bu adam. yine ağzını burnunu kırıyordu ki son anda toparladı ve eleman ağlamaya başladı. sevdiği birini rehin tutarak kendi adına çalıştırıyorlarmış. kostüm diktirecek ve öyle dalacak piyasaya bizim daredevil, kurşun geçirmez, bıçak geçirmez kostüm iyi olur hakkaten de bunu esas kötünün terzisine yaptırmaları biraz komik oldu.

.foggy ile arası meselesini abarttıkça abarttılar. bölümde kimse görüşmedi birbiri ile öyle oturdular durdular. arada bizim hatun kaldı da iki saat dialoglar falan filan derken baydılar kıydılar geçirdiler.

.fisk'in yavuklusu ile tanrıyı da karıştırıp ettiği yemin büyüktü. adamın gözü bir şey görmüyor ya şehri yakıp yıkacak. bir şehir sevgisidir gidiyor, ona da ne diyelim bilmiyorum ama şimdi çeteler arası güç savaşı tadına bir şeyler olacak gibi görünüyor.

.çinli kadının yapıp yapmadığı belli değil, paraları halleden abimiz her şeye maydonoz oluyor ama olayların bir yere vardığı da yok.

.alzaymırlı kadın sarışını hatırlıyor ki buna üstünde etki bırakmışsın diye açıklama getiriyorlar sonra da olaylar gelişiyor. şaşırttılar ama işte böyle.

--- spoiler ---