6 Haziran 2015

life story e03:

Home 

--- spoiler ---

.diğer bölümlere göre pek cılız oldu. vahşi köpek çekimleri güzeldi o yüzden her türlü gideri vardı ama öyle çok da şaşkınlık yaratıcı ya da komik bir olay olmadı. müzikler her türlü harika ona yine lafımız yok. kamera arkası da yine vahşi köpekle ilgiliydi. adamlar bir yıl uğraşmış ama bildiğin her belgeselde olan av sahnesi işte.

.ek olarak köpeklerin sırayla avını kovalama sahnesini helikopterden pek güzel çekimşler. adamlarda imkan var yapıyor tabii, güzel de çekmişler. köpeklere de afiyet olsun. ne diyelim bilemedim. köpek hikayesini üç parçada anlattılar. ilkin yavrular ufak, yuvalarına piton falan giriyor da kaçırıyor falan. ikinci parçada sırtlan geliyor onu takım çalışması ile uzaklaştırıyorlar, üçüncü kısımda da av sahnesi var işte.

.pike denen sevimli hayvanın olayı bir miktar komikti. evini yiyeceğe yakın yapıyormuş da devamlı hayatı koşturmaca ile geçiyormuş. hırsızlığı falan varmış, birbirlerini uyarıyorlarmış ama tüm emekleri keçiler ile heba oluyormuş.

.keçilerin dağdaki evlerinden tuz yemeye aşağı inmeleri falan çok da mühim hadise değildi sanki, iyi güzel de pek olay olmadı. en azından yavru kuşların uçurumdan atlama olayına kıyasla böyle.

.karıncalara girdiler bir kaç kez. pek de enterasan değildi. ilk karınca hikayesinde larvalarından ipek salgılatarak yuva yaptırıyorlarmış. ikinci karınca hikayesinde de topyekün savaş falan vardı işte.

.yengeç kabuğu meselesi de çok gereksizdi, hepsi kabuk derdindeymiş de boya göre dizilip sırayla değiştiriyorlarmış. bir miktar komik ama öyle çok da değil işte. müziklerle kurtarmaya çalışmışlar bu bölümü.

.maymunların evi meselesinde kuraklıktan nehir yatağında çukur kazmaya geçtiler. hani evidir hayatta kalmasını hayat hikayesidir insan daha çarpıcı şeyler bekliyor.

--- spoiler ---