6 Haziran 2015

daredevil s01e06:

Condemned

--- spoiler ---

.eh sonunda oldu yani, bölüm pek aksiyonlu ve gergindi. yan konular tadındaydı. çok uzatmadılar. ağır laflar edildi. esas kötü ile esas iyi klasik konuşmasını yaptı belki ama yine de iyidi hakkaten. fisk'in planları da çok iyi. adamın her yerde gücü var. nasıl şehri esir almışsa böyle sağlam girmiş olaylara.

.medya ve polis ile zaten istediğini yapar daha kim bilir kimleri var. maskeli adam hakkında polisleri öldürüp suçlular ile işbirliği yaptığı yönünde haberlere geçildi. insanlar inanacak mı? inanmayacak mı? avukat olarak mı savaşacak bunlarla? sadece paralarını aklayan adamın isminden nasıl fisk'e gidecek? hani bölümler bu hızda giderse biraz zor ama göreceğiz.

.geçen bölümden polislerden kurtulma sahnesi de pek tatlıydı. kelepçelendi bile eleman ama bu havada taklalara kurşunlardan kaçmalara engel olmadı. vladimir'i öldüreceklerini görünce onu da aldı kaçtı. boş bir depoya geldi orada da işte hafif sorgulamalar, hayat kurtarmalar meselesi başlamış oldu.

.ilkin isim vermedi mal rus ama sonra fisk'i öldürmelisin nasihatinden sonra geride kalıp elemana zaman kazandırdı. şimdi ben burada ölmeyeceğim diyordu ama tutup buna yardım etti, bu çelişki ama gerçekçi de geldi çünkü yapılan konuşmalardan sonra fisk'in gücü kuvveti görülmüş oldu. nasılsa öleceğim diye düşündü herhalde. daredevil için de bir şans olabilir diye nasihat ile yolladı.

.kendi tarafındaki polisleri niye vurdurdu? adamın ağır komlo girişi var aslında hemen akıl sır erdirilmiyor ama fisk için çalışan tipler bunu görüp nasıl vazgeçmiyor onu anlamadım. zenci gazeteci olay yerindeydi, ona özel önlem alacak kadar adam iyi herhalde ama pek bir numarasını görmedik. muhtemelen sezon bitiminde tüm halka gerçek bilgiyi o duyuracak.

.bizim kızıl güzel ile foggy patlamalardan sonra hastaneye geldiler. teyzeyi getirmişlerdi ama kendisi de yaralanmış, yattılar öyle pek bir uzatmadılar bunları, matt'e ulaşmaya çalışıyorlar işte.

.sevgili hemşire hatuna veda etmiş gibi oldu, kendisi de güvenli evden çıkıp hastaneye yardıma geldi. aslında direkt hatuna gelmeleri gerekirdi çünkü maskeli ile tek irtibat halindeki bilinen insan o ama olaylar o kadar karışıktı ki kimse bununla uğraşmadı herhalde.

--- spoiler ---