6 Haziran 2015

daredevil s01e05:

World on Fire

--- spoiler ---

.bir değişik akıyor aslında seri ama hala hoşlaşamadım tam olarak. bir tık daha atlasalar olacak gibi ama takılıyorlar gibi de... dramı ve polisiyesi ve yan karakterlerin kendi hallerine takılması buna etkili oluyor bence.

.şimdi esas kahramanımız polislere yakalandı gibi gösterdiler, bölüm orada bitti ama yakalanması gibi bir seçenek yok. bir şekilde kaçacak o oradan, böyle numaralarla gelmeyin demek istedim ama sonraki bölüm göreceğiz bakalım.

.esas kötü karakterin sağlam olması diziye değer katar. abimiz oturaklı, lafları ıkınarak söylüyor sanki öyle bir garip tip yapmışlar ama şehri yıkıp da yeniden yapacağım olayı nedir ya, şu kahraman hikayesinde bu kafada olmayan kötü lazım aslında. kötülerin gri zemin meselesi belki ama iyi bir şeyler yapmak için daha büyük kötülük yapmak sorunsalına giriyorlar. adam şehri temizlemek istiyor belki ama en büyük mafya kendisi artık.

.ruslarla arasını bozduydu, savaş falan dediydi ama pat diye bölüme siyah maskeli adam yaptı gidin onu avlayınla başladılar. neyse ki böyle devam etmediler. keltoş işi bilmiş çinki kör bir elemanı canlı bomba olarak rusların üzerine salmış. tam da o sırada bizim matt bodozlama dalacaktı ki patlamayı kapıda dövüştüğü adamla karşıladı ve yine ölmedi haliyle. adam sağlam yumruk atıyor bu arada. takım elbise ile siyah kostüm içindeki aynı kişi mi diye insan düşünüyor.

.bölümün güzel tarafı daredevil'ımızın özel güçlerine göndermeler kısmıydı aslında. aralarının yakınlaştığı hemşire hatunun kıpırdayan kaburga kemiklerinin sesini duyuyormuş. bunu duymayınca kemikler sağlam oldu diyor falan.

.bir de dünyayı nasıl görüyorsun muhabbeti iyidi. orada yüzüne dokunurken bir miktar devamlılık hatası da vardı sanki ama o kadar olur diyelim. işte daredevil dünyayı algıları ile görüşünü anlatırken sanki ateşler içinde gibi dedi ve hafif gösterdiler bize dünyayı nasıl gördüğünü, eh bunu daha çok yapsınlar daha iyi olur ama nedense yapmayacak gibiler.

.yan karakterler de ispanyol bir teyzenin tahliye edilmesi ile ilgili dava ile uğraştılar. keltoş dünyaları patlatınca bunlar da patlamış oldu. çok da gerekli değiller gibi oldu, neymiş kör insan nasıl karşısındakinin yüzünü görürmüş? de yüzüme dokun bakalım falan filan. bu ne lan?

--- spoiler ---