15 Mayıs 2015

The Originals s02e22:

Ashes to Ashes

--- spoiler ---

.bir sezonu daha devirdik. bittiğine şükür ediyorum. vampir günlüklerinin sezon finalinde büyük saçmalama olacak ya kökenlerin hikayesi kötünün iyisi gibi. romantik hikayeden aile hikayesine. aile vampir dizisi kırması şeklinde acayip bir şey işte.

.klaus'un planına sadık kalmak zorunda kaldı bizim köken kardeşler. elijah'ın sevgilisine ve hayley'e oldu olan... sarışın kızcağız planı anlatınca onu takip ettiler. en sevdiği cadı annleri imiş. tutup sezon finaline onu getirelim dediler. ne cadı anaymış, suyunun suyu çıktı ama bu sefer artık geri dönemezler. toz toprak oldular, muhafaza falan da edilmediler.

.davina'yı yine kazıkladılar. kol muhabbeti can sıkıcı, hele hele eski halini getirmediklerine sevindim gıcığın tekiydi. yeni sezonda davina ile uğraşacaklar herhalde ama o tam bir kötü olamaz. tipi müsait değil, çok tatlı bir kızcağız.

.neyse süper cadımız dahlia, klaus'un pek süper planını hançeri eriterek ortadan kaldırmış gibi oldu. tabii daha önce yaptığı bir şeydi. durdurmayacağını bilmeleri gerekirdi. üstelik en sevdiği cadının freya olmadığı, kanının işe yaramayacağı falan filan gibi bilgileri başka şekilde de aktarabilirlerdi. klaus'un kendini feda etmesi artı ne kadar zaman kazandırdı ki?

.sadece feda muhabbetine güzelleme yapmış oldular yani. etkisinden kurtuldu, davina kandırıldı, annelerinin gençlik hali geldi. freya'nın kurban ediliş sahnesine kadar hepsi geldi ve kız kardeşler yine bir aile hikayesi içinde mutlu mesut öldüler gittiler. tabii annelerinin böyle bir şeye neden razı olduğunu pek anlayamıyor insan. çocuklarını kurtarmak için yaptıysa hani onlardan tiksiniyordu? ne bileyim oraları pek düşünmemişler ya da sadece genç anne falan diye mi düşündürecekler?

.annelerinin gerçek hali ise çok az konuşuyordu, ne bileyim oturmayan çok şey vardı ya deşmeyelim kalsın öyle. aile hikayesini bu şekilde bitirmek istemişler işte, lafımız yok. en çok son kısımdaki hikayeyi beğendim aslında, yalnız kalan kurt kral ve daha sonra hayley'nin ricası üzerine gelen elijah. tarih boyunca elijah'ın sevgililerini öldüren bir klaus var zaten. adam büyük insan affedici ve bebek için öfkesini içine gömdü. hem ne olursa olsun süper bir abi karakteri kendisi. sezon da orada bitti işte.

.rebekah hatununu gördük de bu sarışın modeli ile anlaşma mı imzalayamamışlar nedir? zenci modeline döndü tekrar. neymiş kol'a söz vermiş de bebek yapacakmış da artık hem cadı hem köken vampir arasında elbise değiştirir gibi beden değiştirecek. şaka gibi ama yapacak bir şey yok.

--- spoiler ---