16 Mayıs 2015

Ancient Aliens s05e11:

Magic of the Gods

--- spoiler ---

.tanrıların sihri gibi bir bölüm ismiyle geldi abilerimiz. arada kaçırdığım bölümler. netten tamamlıyorum böyle yavaş yavaş. uzak doğudan ingiltereye illüzyondan, sihire, oradan da dna geliştirmesinden modern insana falan verdik veriştirdik.

.tabii bu antik uzaylı meselesinde en beğendiğim kısma girdiler yine, o yüzden o kısımları pek bir keyifle izledim. musa peygamber ile kapışan sihirbazlar hikayesini ballandıra ballandıra anlattılar. tanrının rekabet içinde olması çok acayip diyorlar ki haklılar. tanrı neden rekabet yapsın ülen? hele hele musa'nın gösterdiği mucizelerin benzerlerinin onlarda da olması çok acayip.

.abilerimizin gözünden güçlü uzaylı ile zayıf uzaylının bir sihir atışması gibi bir şey bu olan bitenler. o gözle bakınca da hakkaten ilginç bir durum. firavundan halkını koparıp olması, bir sürü musibet yollaması ve arada bir abimizin dediği gibi tanrı iyi olmalı, bu kadar kötülük yapamaz. ilk doğan erkek çocukları öldüremez falan demesi insanda farklı tadlar bırakıyor. en büyük uzaylı allahtır gibi bir besmele üretseler falan tutar gibi geldi. bu antik uzaylı cemaati bir harika dostum.

.buda ve uzak doğuda, çinde yaşamış türlü çeşitli halleri olan insanlar da olmuş. görünmez olandan ışınlanana, açlığa dayanandan uçan kaçana bir sürü türü varmış. sihirlerin insanlık tarinde bu kadar yer tutmasının hepsini uzaylılara bağlıyorlar. çinli çılgın sekizliden katırı ile dolanan bir tip varmış mesela. katırına ters binermiş! oha dedim o kısımda, nasreddin hoca lan bu diye feryat ettim ama adam katırla uçuyormuş hehe. işi bitince de katırı katlayıp (cümlenin ses ahengine gel) cebine koyarmış. nasıl bir hayal gücü, nasıl bir fantastiklik insanın aklı almıyor hakkaten ama ilginç idi.

.merlin meselesi de iyidi. siyasi göndermeler, arthur doğmadan ingiltereyi birleştirecek şahıs olması, yaptığı işlerin bu olması. zaten büyüsünün de sınırı olmayışı falan derken adam bir sürü iş yapmış. asıl enterasan hikayelerden biri annesinin rahibe oluşu ve çok erotik bir rüya görüp merlin'e hamile kalmasıydı. buna cin kaymış, öyle diyorlar ve cin kaymalı resmedilmiş görüntüleri gösteriyorlar. insan gülüyor ama ne çok bakire anne var arkadaş böyle? 

.derken yine modern insana, geliştirilmiş dna'lara ve başta illüzyondan dem vuran anlatımlardan, kaçış ustalarının falan genlerindeki fazladan özelliği kullanmasını bilmeye falan derken bölüm bitti gitti. herkesin özel gücü varsa uzak doğu tipi eğitimle ninja falan olsak ne tatlı olurdu ama ya yoksa?

--- spoiler ---