8 Mayıs 2015

the flash s01e21:

Grodd Lives

--- spoiler ---

.telepatik maymunla geldiler bu sefer, pek olmadı. wells kendi başına işler yaparken bunları maymunla oyalamış. maymun falan güzel görünüyordu. gorili güzel çizmişler, hadi telepatik olması da iyi diyelim ama bunların hepsini salak bir aşk hikayesine bağladılar. yine en kıl olduğum karakter iris'in triplerine bağladılar ya deli oldum.

.neymiş niye sırrını söylemedinmiş, nasıl en iyi arkadaşmışsın? ülen kimse söylemedi, hepsi de seni korumaya çalıştı işte. bunun nesine trip atıyorsun baştan sona? deli ettiler beni, hele alternatif gelecekte sırrını söyleyip aşık olduğunu düşünürsek sağlam saçma oldu.

.wells eve dönüş anahtarı dedi, zaman makinası falan mı yaptı nedir? kocaman bir tesis yine, adam devamlı bir şeyler mi inşa etmiş nedir yani? eddie salağını hapis tutuyor, güya bölüm başından beri onu arıyorlar ama işte yine bir şey buldukları yok.

.aralarında ufak bir muhabbet oluyor, sen sülalemizin yüz karısısın diyor. kızı bile kapamadın diyor ve gazeteyi gösteriyor. iris ile barry evlemişmiş, aman da ne büyük bir olay. şu kadar şey içinde şu saçma romantik hikayeye insan ayar oluyor. kız sevimsiz bir şey zaten, oğlan evlatlık gibi. aralarında bir aşk hikayesi zaten absürt. üstüne gidip babasının çalışma arkadaşı ile takılıyor ama yine dönüp dolaşıp meselenin odağına geliyorlar.

.grodd olayları iyidi de wells nasıl kontrol altına almış bu hayvancağızı ve bölüm sonunda king kong göndermesi falan mı yaptılar? niye ordu yakalayamadı? meseleyi yarım bıraktılar, belli ki tekrar gelecekler.

.bolca film göndermesi vardı, cisco iyidi de yaptıkları başlığı süper hızda koşan bir için başından düşmeyecek şekilde tasarlayamıyor bizim süper zekalar mesela. hani böyle olsun ki iris'e yer açılsın gibilerinden bir saçmalık oluyor. 

--- spoiler ---