8 Mayıs 2015

supernatural s10e21:

Dark Dynasty

--- spoiler ---

.yok böyle bir dağıtma arkadaş, sezon bitimine getirdiler ama taşıyamadılar. charlie'yi boş yere öldürdüler. diziye hatun karakter dayanmıyor resmen, ilk hatunlar ölüyor. hadi öncekiler bir şeye benziyordu da bu sefer çok saçmaladılar.

.neymiş efendim kafası kaldırmamış da koca castiel'in yanından ayrılmış. castiel de iki dırdırlı karıyı çözememiş. peşinde o kadar adam varken gitmiş otele! sonra da öldü... üzüldük öldüğüne, güzel karakterdi. ta eureka'dan beri severek izleriz bu hatunu. olmadı yapamadılar.

.castiel özünü falan da aldıydı. iki dakika cadının yanında olmayıverse ne olacak yani? ışınlanma olayına ne oldu? özden sonra bari buna bir açıklık getirselerdi iyidi. sırf bu yüzden bile boşa ve saçma sapan şekilde öldürdüklerini söyleyebilirim.

.sam'in gizli saklı iş yapması, devamlı telefonlar, dean'in şüphe etmesi falan filan derken bölüm sonunda meseleyi öğrendi ama bu sefer de yeni bir kötü aile getirdiler. diğer kötüler bitmiş gibi önceki çamaşırsuyu ile ölen yaratıklar gibi dünya sistemine sızmış tiplermiş. arap baharından, vebaya, yüzyıl savaşlarından ota boka bunlar yapmışmış. ha bir de orjinal frankenstein ailesiymişler, bir onların hikayeyi monte etmeleri eksikti. sezon sonu böyle bir şey yaparsan şaka gibi olur lan.

.şimdi mühim büyü kitabını arıyorlarmış. onunla dünyayı yerinden oynatacaklarmış, kaostan besleniyorlarmış falan filan. kolu kopmadan önce bunu anlatıyor bize eleman. kitabın da yok edilemeyeceğini söylediği vakit dean beyler uyanıyor sonunda.

.komple kurgusı sıçtı batırdı yani, dean zaten daha önce fark ederdi, hiç bir manası yok olan bitenin. boşa kürek misali. neyse ki charlie çözdü kodu, yükledi ve öldü. çözmesi için ölmesi gerekti.

.anne cadımız çözemedi ya o bile saçmaydı yani. neyse ki crowley kısımları vardı da biraz nefes aldık. adamın tekinin üstünde dart oynuyor, tebasına terör estiriyor. derken anasının sıçan benzeri bir şeye çevirdiği cadı ile sohbet ediyor. adam her dilden anlıyor, hayvanı da nasıl buldularsa minik elinin cama dayanmış hali insan gibiydi nerdeyse.

.neyse oradan da bir gizem çıktı, anasına karşı kullanacağı bir koz elde etti. finalde yine crowley'i etkin göreceğiz herhalde. önceki sezondan sonra böyle pasif bir crowley göreceğimizi hiç düşünmezdim. yine finale abiyi kullanalım demişler. castiel karakterini de mahvettiler. şu kriz çözülmez mi? elinden nasıl kaçar hatun? sen nasıl meleksin arkadaş? güçlerine ne oldu? feryat figan ettim.

--- spoiler ---