7 Mayıs 2015

forever s01e22:

The Last Death of Henry Morgan

--- spoiler ---

.adamlar pişman etmediler, sezon finalini pek bir beğendim. şaşırtmacası da güzeldi. yan konusunu da güzelce bağladılar. adam hikayesini hem bitirmediler hem de olabilecek en ceza içeren hale getirdiler. üstelik henry'nin katil değilim muhabbeti de tamam oldu böylece. yetmedi bir de jo'ya sırrını açıkladı. daha ne olsun yani? sonraki sezon jo inanmaz da akıl hastanesine falan yatırmaya çalışmaz ise gayet iyi oldu.

.ilkin romalılar zamanından kalma hançer ile başladı hikayemiz. adam abimizi öldüren haçer imiş, vakti zamanında o da iyi biriymiş. bir insanı kurtarmaya çalışırken ölmüş ama iki bin yıl insanı bu hale getiriyormuş. new york metro istasyonu altında yaşanan hadiseler bunlar işte.

.neyse hançerin peşinden koşan bir adam abimiz vardı. bir de kolleksiyoncu bir abimiz rolünde walter bishop ile kanıksadığımız muhterem kişi vardı. çok bir rolü yoktu ama müzenin güvenlik görevlisine hançeri o çaldırmış, adam da peşlerindeymiş.

.derken henry bunları fark etti, hançeri almaya gitti ama jo henry'den şüphe etmeye başlamıştı. sebebi de şişko güvenlik görevlisine verdirdiği ilaç idi. derken takip etmelerdir, laf sokmalardır falan derken olaylar metro istasyonu altına kadar geldi.

.henry ilkin saldıracakmış gibi yapıp hançeri attı önüne, oyun bitti dedi. gazına falan gelmedi ama bizim adam boş gelmemiş, henry'i öldüren silah ile gelmiş. teorisini test edecekmiş belli ki, neyse jo takipte iken bastı tetiğe. silah sesini duyan hatun aşağı inmeye başladı.

.ölsen de ölmesen de hayatın değişti dedi. ya ölecek ya da jo sırrını görecek idi. henry kısık sesle bir şeyler geveledi, yaklaştı henry'e adam. buyur kardeş ne diyorsun dedi, ben katil değilim diyordu henry o sırada ve çıkardığı şırıngayı sapladı boynuna, ben doktorum diyor abimiz. adamı felç etmiş, yatalak etmiş. ömür boyu yatağa bağlamış. tekrar ölene kadar artık o hastanede kalacak. uzunca bir süre adam'dan kurtulmuş olduk gibi gibi ama başka süper karakter olmadığı için sonraki sezona öldürüp tekrar oyuna sokabilirler.

.tabi daha iyisi adam gibi başkalarının olması ya da sırrını söylediği insan ya da bir cemaat gibi bir şey olması olurdu. bakalım nasıl devam edecekler? 

.nerde kalmıştık ki? işte henry ölüm anında adam'ı saf dışı bıraktı. kendisi de ölüp tekrar nehirde doğru. abe başında bekliyordu heyecanla. seyirciler ölecek ölmeyecek diye bekliyodu? tekrar doğdu. saati ve fotosu geride kaldı. jo bunları gelip dükkanlarına geldiği vakit de abe ona anlat dedi. sırrını da böylece açıkladığını düşünüyoruz. uzun hikayeyi de artık sezon arasında anlatsın jo'ya.

.şimdi ölünce kıyafetleri yok oluyor ama saat ve foto kalıyor. bunun pek bir açıklaması yok herhalde. biraz kafalarına göre takılıyorlar. kıyafetler nereye gidiyor diye muhteşem bir soru sormak istiyorum. ayrıca jo yok olurken denk gelse daha iyi olabilirdi ama buna da şükür, sır açıklanacaksa ve bu jo ise olay güzeldir.

.silahın öldürmemesine de açıklık getirmediler. acaba silah ile oynadılar mı? yoksa öldüremiyor mu? hiç mi ölmeyecek bunlar? bu konular da cevapsız kaldı.

--- spoiler ---