8 Mayıs 2015

Bates Motel s03e09:

Crazy

--- spoiler ---

.sezon finaline bir şeyler ayarlıyorlar ama on bölümlük sezon yapınca insan her bölüme doğru düzgün bir olay bekliyor. bu sezon komple doğru düzgün bir olay olmadı. tamam dramatikler, tamam aile ilişkileri çok acayip falan filan ama zaten bunun şaşırtmacasını kullandılardı. geriye pek bir şey kalmadı.

.kasabadan sıkılmış şerif de hepsini narkotiğe vermiş. bu kadar basit miydi mesele? şimdi harcamyacaklar mı bu adamı? yanında da bates ailesi yok olmalı ama herhalde bir şekilde sezon sonunda bunu iptal edecekler. ya bob elemanını öldürecekler yine ya başka bir şey olacak.

.bradley geliş gidişi öyle uğrama niteliğine döndü ama herhalde norman kesecek onu, son sahneler bunu gösteriyor. eğer böyle bir şey olursa psikopatlığı açısından bir adım daha yükselmiş olacak çünkü tamam biraz yollu bir kız ama seviyor ediyordu. şu vakte kadar tam orospu olanları kesmek ile meşgul idi.

.norma'nın anasının hayali ile gerçeği ayıramaması olayı iyi aslında, ayırıyorsa çaktırmıyorsa o çok karışık. tabi her daim yanında görmesi, sesini duyması ve kaçamaması bir yerden sonra anlaşılıyor ama bir delinin aklına giremeyiz herhalde bu anlamda. en son bradley'nin üstündeyken yanda anasını gördü. yine fantastik işler ama psikolojik açıdan iyidi. zaten insan başka türlü nasıl delirir?

.anası ile atışmaları da fena değildi. norman haklı olarak anasını zan altında bırakmaya çalışıyor. bakarsın aslında olay öyledir, norma sakattır da oğlunu delirtmiştir. bu daha acayip bir hikaye olurdu hakkaten. hem normal hem garip, sonunda yine deliren bir oğlan. şerife de durumu aktarma süreci o yüzden üstünde durulması gereken bir şey olabilir.

.tabii yakınlaşmaktır şudur budur gereksiz, o kadar iş var hala hallenmeler falan oluyor. şerif bu işten yakayı kurtarırsa bu kadar zaman nerdeydin be adam demek istiyorum bir ağız dolusu.

.dylan parayı buldu da caleb gider ayak bir güzellik yaptı. zaten bölümün en acayip kısmı buydu. adam iyimiymiş yani? cidden iyi çıktı? uyduk gençlik heyecanına falan denmiş gibi oldu. bunlara kazık atan tipi patakladı, parayı aldı ve kasabadan ayrıldı. gayet iyi plan ama o parayı yedirir mi o adam? sanki babası bu işi yapsa dylan'dan hesap sormayacak mı? bu senaryo da biraz eksik kaldı ama bakalım daha bitmedi nasıl tamamlarlar göreceğiz.

--- spoiler ---