1 Mayıs 2015

supernatural s10e20:

Angel Heart

--- spoiler ---

.abiler insandan beslenen melek de yaptılar ya daha ne yapacaklar bilemedim. ilk dünyaya gelen melek birliklerinden yoldan çıkanlar imiş. melek pıçağı değil de gılıncı varmış bunlarda hehe.

.claire meselesi iyidi aslında, castiel'in mahvettiği ailenin kızı. karısı castiel'i aramaya yollara düşmüş. sonu insan ruhundan kendine yemek yapan bir manyak meleğe çıkmış. iki yıl sonra claire de anasının eline ulaşan günlüğünden izini takip etmiş ve yakınlara kadar gelmiş.

.kör gözlerini açtığı adam, melek hazretlerine besleneceği türde insanlar buluyor imiş. bölüm başında claire bu adam ile yüzleşti, ismini falan ağzından kaçırınca kızcağızı şöyle bir silkeyelince bayıldı gitti.

.bu şekilde castiel ve bizim takımın haberi oldu. üç adam olarak geldiler, küçük kızdan korktular. derken bu bir olay olabilir dediler (keys meselesi, fbi meselesi, polisiye meselesi, yine kimliklerle geliyorlar da yandaki küçük neyin nesi diyor mesela hehe, ülen abartmayın bu kadar da neyse işte).

.derken dean meselesi vardı biraz gündemde, final öncesi bu meseleleri soğutmaca yaptılar biraz. yan konu castiel olunca yine tatlı ama işte bir yere kadar o da. artık karısı da öldüğüne göre jimmy ile cennete sonsuza kadar mutlu mesut yaşarlar, bu castiel'in bedeni ve ailesi konusunu da kapatmış oldular.

.geride kalan claire de kendi çapında avcı olacak, küçükten yetişiyor. yanında melek kılıncı, el kitabı ve ayıcığı var hehe. dean'in tepkileri bu açıdan pek iyidi. yoldan çıkmadan önce son espirilerini de yapıyor herhalde.

.psikopat melek ile kapışırken mühür babında bir şeyler olur dedim ama bir şey olmadı. claire harcadı koca meleği, diğerleri zaten dövüştükleri ile kaldılar.

.barda adamı sorgularken falan da pek bir şey olmadı. castiel yok yere ortalığı gerdi, bilgi almak için ne yapacaktı başka? her şeyi mühre bağlıyorlar da pek bir mühürlük olay yoktu. crowley ve anasını da göremedik haliyle. mühür konusu sezon sonunun son dakikalarına kaldı diyorum. hatta muallakta bir bitiş yapacaklar yine belli...

--- spoiler ---