1 Mayıs 2015

Agents of S.H.I.E.L.D. s02e19:

The Dirty Half Dozen

--- spoiler ---

.başarılı operasyon, hareketli bölüm. yine gizemi taşıyorlar ama açıklanan işler de oluyor. bu sezon daha bir iyice gidiyor. sezon finalini de güzelce yaparlarsa pek iyi olacak. skye'ın durumu üzerinde pek durmuyorlar. bir kere saldırıyı savuşturdu. daha önemlisi lincoln'un kalbini çalıştırdı. elinden elektrik nasıl verdi onu tam çözemedim. titreşimlerden elektrik mi üretti? ne yaptıysa güzel oldu tabi, eleman daha ölmesin.

.phil abimiz güzel plan yapmış, kurtarma planı içinde kendisini öldüren süper güçlü asa meselesine girmiş. bir de teta protokolü muhabbeti imha planı gibi bir şey imiş. ismi de öyle ama kim kime saldıracak? kim kime girecek henüz belli değil.

.hydra ortak düşman olmalı, özel güçlü tipler de insanlara yardım etmeli ama ciddi karışıklık var bu konuda. bunu da bir skye çözer diyorum. bakalım nasıl toparlayacaklar orası belli değil.

.gonzales abimiz ile aşık atıyorlar. kimse kimseye güvenmiyor ama bir kaç bölüm önce birbirlerini yakalamaya çalışan tipler birlikte çalıştı. ward'ın meselesi zaten apayrı idi. simmons öldürmeye çalıştı elemanı onun yerine hydra elemanı öldü. adamın beynini yıkayıp kendini feda etmesini sağlamış oldular. simmons denen hatun hakkaten şeytan olmuş. melek yüzlü şeytan gram da suçluluk duymuyor.

.ward'un özür konuşmasını beğendim aslında ama görev sonunda koptu gitti. aşkları ile meşk oldukları hatunu da geride bıraktı. daha iyisini hak ediyorsun klişesi ile yaptı bunu belki ama içimde fazla iyilik kalmadı demesi de pek dürüst idi sanki.

.bir operasyon için koca uçağı patlatmış oldular, adamlarda para bol diyeceğim de bir sürü sıkıntı çekiyorlardı. daha büyük planlar için yaptılar tabii... aksiyon görüntüleri komple model zaten ama abartalım dedikleri vakit biraz daha sırıtıyor. zaten şu uçaklar kalkarken konarken falan maket lan bunlar hissi oluyor. 3d modelinde var bir ayar bozukluğu ama bu kadar yapabilmişler demek.

.çiçekli mal, kahin yamağı idi şimdi gerçek kahin oldu. yıkım haber etti. güvenli bölgelerinde esas anne hatunu ile aşık atıyor. önceden görüyorsa önlem alabilirler belki ama bunlar sadece saklanıyorlar. üstüne skye'ın babası meselesi vardı. bir türlü bir yere varmadı. şimdi güvenli yerde duruyor. dursun orada zaten, başta hareket biraz saçmaydı zaten.

--- spoiler ---