12 Mayıs 2015

Orphan Black s03e04:

Newer Elements of Our Defense

--- spoiler ---

.sarah yakalandı gibi görünüyor. baştan sona kaçtı zaten. önceki bölümden kökten dinci ajanı öldü gibi göstermişlerdi de adam dokuz canlı çıktı. en iyi klon da oymuş herhalde. sarah'ı harcamadı. ilkin sarah onu kurtardı falan derken öyle bir miktar hareketli bölüm oldu ama tabi nereye kadar?

.bütün hikaye erkek klonların beynindeki hatayı düzeltmekten ibaret. şimdi orjinal dna dedikleri şeyi de kökten dinci anne karakterinin doğurduğu bir bebekte olduğunu öğrendiler. adamlar onu da bebek yapıp yollamışlar dünyaya, ölünüsü bulup çıkardılar ve böyle ilerliyor işte mesele.

.prolethean denen bu grubun bu kadar işle ne ilgisi var? onu da açıklayacaklar mı bilmiyorum? içinde helena'nın bebeği olan kızcağızı aldılar getirdiler ama bebeği kaybettiler. helena duyunca pek bir üzülecek, anne olacağım diye pek bir seviniyordu.

.kendisi hapihanelerde kemikten maymuncuk yapıyor, mümkün müdür böyle bir şey? adamlar fazla fantastik dalıyor olaylara ama yaptı, kapıyı açtı ama erkek klon kardeşini görünce dayanamadı onu öldürdü ve yeniden yakalandı. akrebi dinlemesi gerekiyordu ama kim bilir dünyanın neresinde. kaçsa bile nasıl kurtulacak ki?

.anne dedikleri tip zaten çılgın bilim insanı modeliymiş. klon beynini açmış inceliyormuş. öyle insan mı yaşatılır lan, verin narkozu falan ne bileyim. ayık olmaları gerekiyor herhalde. helena da beynine neşter sokarak öldürdü, insan biraz daha düzgünce öldürür. hem zamanla ölse hem kaçsa, şaşırtmaca olarak kullanabilirdi bunu ya neyse işte. sarah da yakalansın aralarında muhabbet olsun diye yapmış olmalılar.

.cosima ve iş arkadaşı hala kod çözecekler diye bekliyoruz. takılıyorlar öyle muhabbetine, bizim gay oğlan biraz konulardan düştü, şimdi teselli moduna geçti sadece.

.alison cephesinde olaylar braking bad göndermesi ile sürüyor. uyuşturucu dünyasına atıldılar ama baştaki adam lise aşkı çıktı. eh işte adamlar kendilerine göre komik işte. işleri ilerletecekler falan filan da telefonda bilgilendirme haricinde hala hiç bir bağlantısı yok. belki mafya liderinden yardım falan isteyecek de öyle bir bağlama çekecekler artık. koca rolündeki eleman komik aslında.

--- spoiler ---