12 Mayıs 2015

game of thrones s05e05:

Kill the Boy

--- spoiler ---

.kaç bölümdür yazayım yazayım diye düşünüyorum ama muhtemelen unuttum da yazamadım. hodor ve veletlere ne oldu? acayip bir mağaraya girdilerdi. hala hikaye orada duruyor. beş bölüm geçti, bir kere bile onlara değinmedik. geçen sezondan başlarına bir hal mi geldiydi? artık nasıl izliyorsam çoğunu unutmuş durumdayım ama kendileri mühim bir şeyler arıyorlardı. hala hayattalar idi, bol büyülü, kurtlu güzel bir hikayeleri vardı. hala görememiş olmak üzücü.

.bu fantastik olayların az kullanılması muhabbeti cidden rahatsızlık veriyor bana, bir ejderha geçiyor tepeden hayran hayran bakıyoruz. tamam dünyada üç tane kalmış, nadirdir ama ne bileyim hikayeye biraz daha kat arkadaş. boş boş uçmasın bari. şimdi infaz için de kullandı khaleesi ama sonra niye insan yiyor bunlar olacak hehe. neyse zaten yedilerdi.

.tyrion ile mormont abimizin hikayesi ile başlayalım. bir zamanlar müthiş uygarlık olan bir yerlerden geçerken taş olmuş tiplere rast geldiler. en fazla aksiyonlu kısmı da buydu. bulaşıcı gri hastalığı, mormont abimize hafiften bulaşmış. son hallerini khaleesi'nden özür diliyerek geçireceğini söyleyebiliriz. muhabbet ettiler işte bol bol, arkadaş olup çıkacaklar bu gidişle.

.boltonlar meselesi de bir garip oldu. yeni bir çocuk geliyormuş da şuymuş buymuş. theon bölümün çıplak kızı tarafından sansa'ya gösterildi. daha sonra diz çökmeli bir özür ve acayip af sahnesinden sonra yemek faslına geldik. kardeşlerini öldürdüğü için özür diledi de bu kadar tirtir titremesi, öldürmediğini bildiğindendi. yalan söyleme titremesiydi o ya kimse çakamadı. sarışın dev de haber saldı. sıkıntı olursa muk yak falan dedi.

.kralın şehrine falan hiç girmedik. kuzeyde işler karışık olunca böyle oldu tabi. jon'un aklına süper fikir gelmiş. yabanileri duvarın güneyine almak. savaşmak gerekince de destek ekipleri olarak kullanmak. mance'den sonra geride kalan çam yarması ile muhabbet ettiler, olayı kabul etti gibi ama hikayeye jon'u da almazsa olmazmış. artık adamları kaç bölüme alır gelirler bilmiyorum.

.asıl olay stannis abimizin güneye doğru süzülmesi idi tabi, bölüm sonunda toparlandılar çıktılar. şişko ile muhabbetleri iyidi. stannis'i pek sağlam gösteriyorlar artık. her kararı akıllıca ve keskin şekilde. bakalım sendeletmezlerse iş yapar bu haliyle ama bellisi de olmaz. akyürüyenlerin namı yürüyor hala, henüz görmedik. adamlar elli sezon yapsa yine göremeyiz herhalde çünkü ziyadesiyle fantastik.

.solucan ölmemiş, yaşlı kurt ölmüş. o da sağlam karakterlerdendi ama fazla yan roldeydi tabii. o kadar cesur bir tipin arka sokaklarda ölmesine sinirlenen khaleesi, ileri gelenleri toplayıp bir tanesi yaramaz ejderhalarına yem etti. sonra solucanın da sevdiceği olan hatunun da fikrini dikkate alarak olayları yumuşatmaya karar verdi. devamlı konuşup duran zengin tip ile evlenmeye ve dövüş çukurlarını açmaya karar kıldı. taht kavgası etmeden bu şehirde bu kadar muhabbet edeceklerini pek düşünmemiştim, bir amaç belleseler, güç toplasalar falan filan olsa neyse de. burada ne yapıyorlar diye insan soruyor arada.

--- spoiler ---