13 Mayıs 2015

grimm s04e20:

You Don't Know Jack

--- spoiler ---

.uzun zamandır izleyip de yazmayı unuttuğum bir bölüm. üstüne sonraki bölümü de izledim birlikte yazıyorum ya umarım diğer bölüm için bir spoiler kaçmaz ağzımdan. ha zaten kim tek tek takip ediyor ki diye de düşünebilirim burada. neyse iyiniyetimizi muhafaza edelim.

.juliette iyice sapıttıydı. bir önceki bölümde karavanı yakıp gittiydi. bizim ekip geldi karavan ile böyle hoşlaştı, eski anıları canlandı. yandı bitti kül oldu derken bir kısmını kurtarıp, sevimli çiftimizin bodrumuna taşıdılar.

.şimdi o kadar yazılı kaynak, o kadar grimm'in bilgisini bu adamlar tutup yedeklememişse yazıklar olsun diyorum. bir iki kurtarılan kitapdan tekrar bilgi bulacaklarsa da saçmalamasınlar diye ekliyorum.

.derken bölüm içersinde çözülmeyen bir fahişe katili çıktı piyasaya. hemen kitaplardan kendisinin karın deşen jack olduğunu anladık. biraz abartı tabi, fantastik dediysek de karın deşen jack ne alaka lan diyor insan ama yaptılar işte. bu durumla aynı zamanda sean abinin halleri de ilerliyordu. iki konunun birlikte olabileceği şüphesi oldu insanda ama tam belli etmediler.

.wesen fahişeleri öldürmece şeklinde ilerliyordu. nick bir yandan bunların peşinde koştururken diğer yandan juliette için bir çözüm arıyordu. devamlı bir polisiye olay sıkıştırıyorlar ve hep birine geç kalıyorlar falan pek olmuyor aslında.

.neyse adalind annesinin kemiklerini sızlata sızlata bir formül geliştirdi ve kendisinde denedi. şimdi insan yok artık diyor. bu karı tekrar hexanbiest olmak için kıçını yırtmamış mıydı? nasıl vazgeçti hemen? üstelik hamileyken tuttu içti, canı çıka çıka hexanbiest'liği çıktı resmen. işe yaradığını anladılar ama çok saçmaydı.

.derken juliette'yi aradılar böyle böyle çözüm var gel halledelim falan diye. yanında kraliyet ailesi vardı. zaten juliette çoktan gitmiş. geldi bizim baharatçıya, ellerinde tüm sorunların çaresi, rosalee şişeyi kıracağını fark edince atladı ama onu duvara çarptı. monroe korumak istersen onu da diğer duvara çarptı. diğerleri silah çekti ama bizim juliette hepsini yamulttu. nick'in silahını monroe'e doğru döndürdü, ekran karardı ve silah sesi duyuldu. bölüm de burada bitti.

--- spoiler ---