13 Mayıs 2015

Bates Motel s03e10:

Unconscious

--- spoiler ---

.bu sezon olmadı hakkaten. on bölümlük sezon yap ama olay koymayı unut. alex'in kurşun sıkışını beğendim. son sahnelerdeki acayiplik ve norman'dan norma'ya geçiş fena değildi. gerisi boştu resmen. nerden başlasam bilmiyorum.

.bradley'nin öleceği zaten ilk göründüğü andan beri belliydi. sezon sonuna saklamışlar. taşlara vura vura öldürmek biraz fazla oldu ama o da arandı. kitlenmesini gördüğü veletle birlikte kaçmaya çalışıyor. akıl sır erdirilir gibi değil. zaten yatak sahnesinden kaçışından sonra direkt yüzüne bakmaması gerekir insanın. öyle erkek mi olur lan.

.akıl hastanesi meselesi şaka gibiydi. süper anne ya en iyi akıl hastanesine yatıracak oğlunu. parayı nerden bulacak? hadi parayı buldu baştan oturup manyak oğul ile konuşmak nedir? resmen sen delir kaç git konuşması yaptı. yetmedi velet hazırlanırken odaya girdi de yakaldı hehe, hep şakacıktan yaptılar buraları...

.sonra kaçmaya çalışırken de kafasına patlattı. zaten bu dizi filmlerde bayıltma manyaklığına akıl sır erdiremiyorum. biri beyin kanaması geçirip ölmüyor da sanki güzellik uykusundan uyanmış gibi uyanıp kaldığı yerden devam ediyor.

.dylan falan geliyor yardım edecek güya, bradley'nin hayatta olduğunu öğreniyorlar ama çıkıp bulamıyorlar. dönüp arabasıyla geri alıyor norman'ı ama bir bakıyoruz tekrar norma hayali arka koltukta, bi'şi diyeceğim bradley'e izin ver diyor ve harcıyor kızı. arabadan dönüşteki geçiş falan güzel yapmışlar. öldürüp ortadan kaldırması zaten komikti. sen ne ara yaptın bunları? klasik de yöntem, bagaja koy en yakın su birikintisine at...

.alex meselesi de saçmaydı komple adam operasyon esnasında telefonuyla haber uçuruyor. hadi bunu yaptı diyelim arkadaş kim haber saldı? köstebek kim diye bir araştırmaz mı narkotik? telefon kayıtlarına bir bakılmaz mı? güvenli telefon melefon derler belki ama yine de çok basite indirgediler. bob parish olayını daha şaşalı yapmaları gerekirdi. sezon finali bu, çok sönük kaldı.

.alex ile bilinmesi imkansız bir tekne üzerinde hoşbeş etmece ve seri kurşun atışı. şerif amma çok adam öldürdü.

.emma meselesi yarım kaldı, dylan ile yakınlaşmalar zaten karın ağrısı gibi. caleb meselesi de öyle yarım kaldı. adam gitmiş iyi de yapmış ama diğer silah tüccarı nasıl peşini bıraktı o kadar paranın? pek saçma oldu.

.norma'nın psikopata dönüşümü açısından çok ağır ilerliyor ama nihai hedefleri bu olabilir. dizi tuttu hikayeyi yayalım gibi yapmışlar belki de bilmiyorum. üç sezonluk yapsalar ve norman pat diye büyüse çok daha sağlam olurdu. daha çok akıl oyunları yapsalar daha acayip olurdu. şimdi polisiye açısından elli tane kusur olan bir hikaye yazıyorlar. yersen diye de bırakıyorlar.

--- spoiler ---