14 Mayıs 2015

once upon a time s04e22:

Operation Mongoose: Part 1

--- spoiler ---

.sezon finaline yine çift bölüm ile geldik. tek tek yazayım yine, diğer bölümü şimdi bitirebilir miyim bilmiyorum ama bakalım artık. kötülere mutlu son derken olayı çok karıştırmışlar. ben kötü karakterlerin yine kötü kalarak mutlu sonlarına ulaşacaklarını düşünmüştüm ama yazar en büyük kuralı çiğneyerek kendi mutlu sonunu da kitaba yazmış.

.şu durumda gerçek dünyada normal pamuk prenses hikayeleri var iken üstüne kötü karakterlerin kahraman olduğu, kahramanların da kötü karakter olduğu yeni bir hikaye yazmış. kendi mutlu sonu da ünlü bir yazar olmakmış. düğün çanları çanları çaldıktan sonra da her şey kalıcı olacak imiş.

.tabii niye bekleme oluyor, yazdığı vakit hepsi olmaz mı? değişim varsa her daim değişmez mi? yeni yazar niye seçilmiyor? çırak nerde? neden bir çözüm bulamadılar gibi gibi sorularla beraber henry uyanır ve yine ilk hikayenin başlangıcı gibi elinde sayfa ile ailesini arar. henry'nin özel yeri var ama ergenlik ve oyunculuk kötü olmuş. iyi gelmiyor, veletken daha iyidi.

.şimdi henry'e niye çözüm bulamadı? gerçek dünyada kalmak zorunda olan bir tek o varmış gibi gösterdiler ama madem emma hikayenin içinde, geçmişin de değişip henry'nin olmaması gerekirdi aslında. çok zorlama bir hikaye oldu. bu kadar karışıklığın hatası mutlak olacak tabii.

.neyse henry yazara ulaştı, derken elindeki anahtar ile yeni model kötülerin kahraman olduğu hikayeye daldılar ve olaylar başladı. rumple şovalye olmuş devden kurtardı. pamuk kötü kraliçe olmuş, regina pamuğun yerine geçmiş, haydut rolünde. zelena'nın kardeşi olduğundan habersiz robin ile evlenmesi olayına geçmişler. düğün çanları bunla alakalı. emma kurtarıcı olarak herhalde hafızası mevcut bir tip ama onu da zindana kapatmışlar.

.makyaj ile böyle bir garip olmuş herkes, değişik olmuş, iyi olmuş güzel olmuş ama işte oturmuyor. en güzel kısmı elindeki kitap kopyası ile okuyarak ilerleyen henry'nin tuzaklardan kurtulması idi. yazar kendi yazdığı tuzağa düştü bunun yanında...

.kitapların ve kurgunun, her şeyi bilen tanrının hissiyatı veriliyor böyle senaryolarda da işte inanılmaz karışık. üstelik çırak abimizin görüştüğü üstün güçler nerde? tanrı nerde? hikayelerin tanrısı? yazar derken bunu kastediyorlar sanmıştım ilkin ama adam pisliğin teki çıktı.

--- spoiler ---