15 Mayıs 2015

once upon a time s04e23:

Operation Mongoose: Part 2

--- spoiler ---

.aslında ciddi saçmaladılar ama ne bileyim yine de beğendim. elli kere hikaye değişti. regina'nın düğünü engellemesine bağlanması çok daha saçma olurdu ama yok efendim henry ile rumple karşı karşıya geldi de önlerine regina atladı. hiç yapamamışlar sahneleri. hadi düşünce iyi de uygulama çok başarısızdı.

.derken henry (üzgün surat bile yapamıyor çocuk artık) yeni yazar oldu. bu da şaşırtıcı idi. iyidi güzeldi. bir cümle ile eski yazarın yaptığı her şeyi geri aldı. tamam kabul ettik ama babasını geri getirememesi muhabbeti sonrasında kalemi kırmak nedir arkadaş? hikayedeki aksaklıkları gider işte. kimse bu güce sahip olmamalı ne demek?

.neyse emma'nın gerçek kötü olması meselesinde en azından kalbinin kararması gibi bir saçmalık yapmak yerine direkt karanlık olan olması gibi güzel bir şey yaptılar. onu da diğerleri için kendini feda ederek yapmış bulundu. tüm çare de merlin gibi bir karaktere döndü.

.büyü dedikleri, çırağın baştan konuştuğu kişi büyücü imiş. tanrı gibi bir şey sandıydım ama bakınca fazla da eksiği yok aslında. hala merlin varsa şöyle oturaklı bir karakter de getirirler ise güzel olur.

.tabi rumple gibi bir karakteri kısmen harcamış oldular. yüzyıllardır karanlık olan oydu, çok da yakışıyordu abimize. kalbinin tükenmesi devam edince güya böyle bir çözüm buldular ama bu çözümden de bir sezonluk hadise çıktı. ellemeseler de başka türlü karanlık olan dehşeti olacaktı ya şimdi kötücül emma ile takılacağız.

.seri kendi en iyi karakterini kötü karaktere çevirdi, hem hikayelerdeki kahramanları kötüleme muhabbeti içinde bunu yapmış oldu. düşünce olarak iyidi ama akış çok aksak idi.

.hele zindandan kaçış, ejderha ve gemi sahneleri artık şaka gibiyi. abi yani yapamıyorsanız geçiştirin ne o öyle komple maket gibi, artık oyunlarda bile daha iyi su animasyonları var. yazık olmuş o sahnelere.

.kanca'nın ilk ölüşü de komikti. kasıtlı ölüm, kasıtlı emma'nın kaçışı falan. hikaye olunca belki öyle oluyordur ya neyse ki sevdiğini söyledi. yine söyleyemiyordu emma hanım, en sonunda söyledi de çok mutlu olduk ailecek. bakalım karanlık olan emma nasıl bir tat verecek bizlere...

--- spoiler ---