19 Mayıs 2015

grimm s04e22:

Cry Havoc

--- spoiler ---

.bir bölüm daha vardır diye izlediydim. burada sezon kesilir mi lan? tamam işleri toparladılar gibi ama yine de juliette öldü mü şimdi? insan kalıyor öyle esas karakterleri öldürdükleri vakit. bir de son sahne fazla yarımdı, trubel'a bulaşan bir wesen dedektif karı vardı, onu gösterdiler ve sezon bitti.

.nick dağ olsa taş olsa yıkılır. adamın özel güçleri falan da kurtarmaz. bir önceki bölüm anasını, sonraki bölüm de sevdiceğini kaybediyor. tamam juliette ile araları berbattı ama insan ümit ediyordu. adalind'e mi kalacak bu oğlan lan. aşk hikayesi bakımından da çok şaşırttılar. juliette kesin geri getirecekler ya da içindeki hexanbiest ölecek de kendisi kurtulacak falan öyle bir şey yapacaklar ama o olmayacak işte. ölmeli artık...

.en saçma kısmı helikopteri yakalayamama sahnesi idi. bunlar ekip olarak mekanı basmaya geliyorlar artist artist, bakıyorlar tepelerinden helikopter geliyor ama evin içinde dalıyor hepsi. lan biriniz de helikoptere koşsanıza... neyse buna o kadar kıl olmadık çünkü helikopter ile gelen asi grubumuz imiş. kraliyet ailesine karşı savaş açmış bir tip vardı. bu özel kızcağızı doğuran eleman, pilot oydu. kralı deniz attı. juliette nerde dedik? o da nick'in evine gitmiş. ne ara oldu bu olay onu da anlamadık ama kabul ettik artık.

.trubel'in juliette'i gözünü kırpmadan öldürmesi de bir garip geldi bana. kızın peşindeki tipler, arada söylediklerinde hafif yalpalamalar olması falan bir acayip idi. bakalım nereye bağlayacaklar bu olayı?

.köstebek abimiz de esas karakterlerden oldu. başı sıkışan ona koşuyor resmen. kimse bilmiyordur diye zaten adalind onlarda takılıyordu. kraliyet ailesi bunlara saldırınca monroe ve rosalee de geçti, yemek sohbetinde mühim konular falan derken buraları da bitirdik.

.sean abimizin derdi de büyüktü. bir taşla iki kuş hesabı kendi boylarında ingiliz aksanlı biri olarak kraliyetin asabi kuzeninin ölüsünü bu iş için kullandılar. eşgale pek uymuyor aslında ama nickgillerin kurtardığı fahişe pek iyi görememiştir falan diyelim ona da.

.nick ile bu elemanın kapışmasını daha iyi olur diye bekliyordum. wu getirdi adamı tenha bir yerlere, kelepçeleri çözdü. nick ile biraz muhabbet ettikten sonra dövüş başladı. pek de hırpalanmadan bileğindeki egzantrik bıçağı soktu boynuna, bu da anam için dedi ve öldü gitti...

.araba çekimleri çok aksıyordu. önceden bu kadar araba içinde görmüyor muyduk? o sahneler pek olmamış. küçük kızın konuşmamasının nedeni neydi? onu bilemiyoruz. onunla ilgili sahneler de aksıyordu. öyle işte, bitti gitti bir sezon daha...

--- spoiler ---