19 Mayıs 2015

game of thrones s05e06:

Unbowed, Unbent, Unbroken

--- spoiler ---

.sansa'nın başına bunlar da mı gelecek idi? reek'in ağlamasına çok anlam veremedim. stark'ları seviyor muydu sanki? yok bebekliğini bilirmiş de falan filan. adam mahvettiydi, ihanet ettiydi ya neyse köpek gibi takılması kötü gelmiyor bana nedense. şimdi kendi törenlerince evleniyorlar. almak vermek şeklinde, kadın kısmen eşit statüde sayılır ama son sahneler buna pek uymuyordu. koskoca asil sansa'yı mahvetti bizim çılgın oğlan. adamın elinden kaçanı yok resmen.

.işin kötüsü serçeparmak denen itoğluit de sansa'yı satmış. tabii hizmet etmek için yaşarım diyor da kime hizmet ettiği ve son planı anlaşılamıyor. adam öyle sinsi, cersei pek ikna etmiş gibiydi. stannis ile bolton'lar birbirlerini yiyecek. kazanan taraf yaralarını sarmadan serçeparmak askerler basacak, kuzeyin koruyucusu olarak atanacak ve sansa'nın başını kesecek. hadi bakalım görür müyüz bunları bilemedim.

.bölüm arya ile başladı, cemaatleri ötenazi şirketi gibiymiş. devasız dertli olanları ab-ı hayat sökücü suları ile temizce öldürüyorlar imiş. yüzsüzlük ve yüzler meselesinde çok idrak edebildiğimi söyleyemem. adamlar çok gizemli, kimse olmaya hazır değilsin ama biri olmaya hazırsın dedi ama kim? mekandaki yüzler kimin? ötenazi yaptıkları insanların mı? bunları çözdüğümü söylersem yalan söylemiş olurum ya anlarız herhalde zamanla.

.tyrion ve mormont macerası pek saçma bir yere doğru gitti. birlikte ejderhaların anasına yol alıyorlardı ama pat diye köle gemisinin tayfası ile karşılaştılar. öyle muhabbet ettirmekten sıkıldık biraz olay olsun demiş olacaklar ki... biri cüce "penisi" için yaşatılıyor. diğer altmış yaşında dövüşçü olduğu düşünüldüğünden dövüş çukuklarına saklanıyor. bu şekilde şimdilik paçayı yırttılar, dövüşler falan başlarken de biri görüp kurtaracak mı? nedir plan, tyrion bu işten nasıl yırtacak. bunları da dört bölüm sonra göreceğiz inşallah.

.bölümün çılgınlığı inançlı abilerin kraliçeyi yargılaması idi. o kadar yozlaşmış bir yer ama böyle de işler oluyor. tabii hepsinin arkasında cersei var kıs kıs da gülüyor hatun. ne diyeyim güzel düşünmüş, güzel uyguladı. gay sarışın oğlan neden bu kadar öttü? hani parayla satın alınır de ne bileyim çok istekli söyleyince şaşırdım biraz. gay de olsa insan biraz karakterli olur be. önce eşcinsellik suçundan tyrell hanesinin gay'ini daha sonra yalan şahitlikten biricik kraliçeyi kaybetmiş oldular. daha yargılama falan yapılacak ama şimdiden kilit altına alındılar. güzel de bir gözdağı oldu. ninemiz sivri dili ile çözemedi olayları.

.güney hikayesinin en güneylerinde, belki güneydoğusudur bak, jaime kızını kurtarmak için hamle yaptı. aynı zamanda karşı taraf da hamle yapmıştı. bir miktar dansvari dövüşten sonra koca baltalı zencimiz geldi olayları ayırdı. kralları böyle emrettiydi ya muhtemelen karşılarına çıkacaklar ve meseleleri konuşarak halledecekler. savaş falan çıkmayacak bir türlü.

--- spoiler ---