26 Nisan 2015

The Originals s02e19:

When the Levee Breaks

--- spoiler ---

.klaus'u devreden çıkardılar. strateji yapıyormuş falan filanmış, planları varmış falan filanmış da ülen aileden kimse sana güvenmezse ne yapabilirsin ki? baştan beri ailenin yeri ve önemi vurguları yapıp sonra böyle bir yerden yine klaus'un kendini harap etmesi olmadı. tabi elijah baş aktör oldu o daha iyi oldu ama sonuçta olaylara elijah'ı dahil etmeliydi. planı neyse adam gibi açıklamalıydı. freya ile arasında bir seçime zorlamamalı idi.

.bu kadar yıl yaşa, bu kadar tecrüben olsun ama hala çocuk gibi davran? böyle de bir açmazı var sevgili köken vampirlerimizin, insan daha oturaklı olmasını bekliyor. elijah belki tek bu tipe uyan karakter ki onun da sapıttığı anlar oluyor haliyle.

.neyse kurtadamların, melezlerin koruyamayacağı aşikar. neymiş büyüsünden takip ediyormuş da büyüsünü engelleyici bir bileklik yaparlarsa kaçabilirlermiş. süper güçlü cadının da fevkinde bir cadı. bir bataklığı aratması mı mümkün olmayacak yani? cidden kaçış planları inanılmaz saçmaydı. elijah'ı ikna etmelerini inandırıcı bulmadım. son ana kadar da ikna edememişlerdi.

.gay oğlanın tekini öldürdüler, dahlia aralarını bozmak için yaptı bunu ama gay karakter öldüğüne sevindim nedense. bir de devamlı öpüşmeye falan başlamışlardı, şükür kurtulduk. gaylar yastadır da ne bileyim çok abartıyorlar. her diziye bir gay karakter olmuyor ama...

.klaus konu hakkında iftiralara karşı bir şey demedi. hepsinin ondan korkması gerekiyormuş da ondan dolayı imiş. ülen ihanet ettiğini bile bilmiyorum ne öldürmesi, bilseydim öldürürdüm dese yine korkmazlar mıydı? saçma bir strateji oldu, gün sonunda zaten diğerlerinin elbirliği ile kol'dan yadigar hançer ile paketlenmiş oldu klaus hazretleri. sezon bitimine kadar da görmeyiz herhalde.

.kol meselesini de sıkıştırıyorlar araya, davina falan geri planda kaldı da kol ile araları bu kadar iyi olmamıştı, ne yası bu kadar arkadaş. ölen adamı da geri getirmeye çalışıyorlar. normalde pat diye gelir ama dram olsun diye gelmiyor işte allahın ölümsüzleri...

--- spoiler ---