26 Nisan 2015

grimm s04e18:

Mishipeshu

--- spoiler ---

.iyice bokunu çıkardılar, juliette psikolojisi konusunda dayanaksız sallıyorlar artık. kadın kafayı yedi, bara gidiyor adam kaldırmaya geliyor. dağıtıyor kendini herkese yüzünü gösteriyor. olay çıkartıyor falan filan.

.tamam kafa gitmiş olabilir de bu ne anlayamadım. her seferinde nick niye bunun suratı görünce irkiliyor mesela? onu da anlamak zor. gözaltında tutayım bari nerde olduğunu bilirim muhabbetine çevirdi. hala güya bir çözüm arıyorlar. bir yolu olmalı falan diyorlar ama sadece laf yapıyorlar. bir de devamlı bir polisiye meselesi ile koşturuyor. ülen hayatının aşkı kafayı yemiş ne işi gücü arkadaş?

.rosalee ve monroe bir çözüm bulmuşlar gibi miymiş de bir hexanblabla gerekir miymiş neymiş? derken sean abi kafaları yemek üzere. bu anasının yaptığı hiç bir büyü tekin çıkmadı. juliette zaten malum. sean abimiz de cüzdanı para dolu görünce adamı indirdi, çaldı cüzdanı. adamı falan öldürdüyse, al başına belayı. bir de onunla uğraştıracaklar.

.yan konumuz gereksiz bir kızıldereli olayı idi. hank'in içine kaçtı en son. onu da bölüm başında gösterdiler. nick ile hank kapışıyor falan. pat gerçek zamana geldik. bir tane veledin kızıldereli babasını faşist abiler tutmuş döverek öldürmüş. o velet de büyüyünce dağlara çıkıp ruhunu arındırmak istemiş. elli tane kızıldereli terimi ile geldiler buraya ya neyse özeti bu işte.

.derken bölüm adında olan ruh abimiz gelmiş. kaslı boynuzlu tavşan gibi bir şey, ben ona benzettim. intikamcı olabiliyormuş zaman zaman bu ruhcağız. adam öldürmeler başlayınca bizimkiler devreye girmiş, yerel şerifimiz de önceki bölümlerden gördüğümüz hatun idi. neyse bunlar kızıldereli amcamızın da yardımı ile olayı çözdüler, hank çocuğun halini gördü. derken kabirlerine koştu, derken çocuğun içinden çıkıp hank'in içine girdi.

.intikam için son kalan adama gitmiş iken kızıldereli amca tozu üfleyerek ruhu uzaklaştırdı ama pat kadının içine girmiş. o da sonunda adamı öldürdü ve intikam tamamlandı. madem öyle bölüm niye oldu? polisiye olarak neyi kurtardılar? madem kurtaramayacaklardı niye juliette meselesini beklettiler? bunlar cevapsız sorular.

--- spoiler ---