27 Nisan 2015

Orphan Black s03e02:

Transitory Sacrifices of Crisis

--- spoiler ---

.eh bu kadar zaman sonunda kızını güvenli bir yere çekmeyi akıl edebildiler. tekrardan kira meselesi yapacak gibi oldular ya neyse çok uzatmadılar. erkek klonlardan yüzünde yara olan tip baya bir ortalığı karıştıracak gibi görünüyor. badem bıyıklı tipi öldürdü bölümün sonunda. kardeşler her şeyi paylaşır diye, karıyı da paylaşmaya kalktılar. araya fantezi de karıştırıyorlar o değişik tabi.

.sarah, bayan s'e pek kızgın. paul muydu? şu eski takıldığı adama ulaşmak istiyor ama o geldi yeni takıldığı adama ulaştı. gidin lan buralardan dedi amma velakin helena'yı bırakıp gidecek gibi değil sarah. ortalıkta dedektif rolünde de geziyor, bir şeyler yapacak edecek ama ne ara böyle iş bitirici oldu? onu da anlamadık.

.erkek klonlarda da bir arıza var, halisünasyon falan görüp kafayı yiyorlar. çıkarımlı bir test yapıyorlar. badem bıyığın kafa testten itibaren iyice yandı ve sonunda da öldü gitti işte.

.cosima ile iş arkadaşı yeni bir ağır abi doktor ile görüştüler. bu klonların orjinalleri kayıpmış da ondan düzeltemiyorlarmış falan filan dediler. bu işleri yapan bilim insanı abimizin bıraktığı kitap ile falan niye çalışmıyorlar onu da anlamadım. altı üstü bir klon meselesi ama işte ortada elli tane konu varmış gibi yapıyorlar.

.helana'yı götürdükleri kampta bir tane doktor hanım çıktı, erkek klonların anasıymış herhalde. hepsi aynı yerde mi büyümüş? bu dindar tip falan ne alaka derken? onunda bölüm sonlarında dövmesini yakarken gördük. hepsi aynı yerde büyümüşler de dağılmışlar gibi bir izlenim oluştu bu yüzden.

.helana'nın akrep arkadaşı meselesi hoş oluyor. komiklikler falan yapıyor. karının aklını çelmeye çalışıyorlar, ailen seni sattı falan diyorlar da şimdilik inanmıyor. yine kötü kardeş iyi kardeş olaylarına mı dönecekler? tüm klonlar kardeşlerini ne kadar çok seviyor arkadaş?

.alison kendi çapında takılıyor. şimdi bu kadının hikayesinin klon hikayesi ile gram alakası yoksa ne diye uzatıyorlar? tamam karakteri beğendik ama kendi işinde gücünde, okul aile birliği gibi bir şey için seçimlere hazırlanıyor. torbacı bir tipten müşteri listesini aldı, onların o şekilde aklını çelecek gibi. de hikayeyle ne alakaysa işte artık...

--- spoiler ---