28 Nisan 2015

game of thrones s05e03:

High Sparrow

--- spoiler ---

.tempolu başladılar dedik ama dayanamadılar, üçüncü bölüme düştüler yine eski hızlarına. pek bir şey olmadı yine oturdukları yerden taht oyunu yapmaya döndüler.

.arya ile başladı bölüm, gittiği mekan manastır gibi bir yermiş. yüzsüz olmayı öğrenecekmiş orada hehe, adamın olayı iyi de metodları biraz sakıncalı falan mı olacak? arya için durumlar zor olacak gibi, kıyafetlerini parasını pulunu attı ama kılıncını sakladı mesela. geliriz tekrar o kılınca gibi duruyor. adam ölü müydü? niye yıkıyorlardı? neydi olay hiç bir şey anlaşılmadı.

.yeni velet kral, tommen adlı bir çocuk. ergen falansa en fazla yine kaç yaş büyük hatunla yatak sahnesi çekiyorlar. psikolojik destek almışlar mı lan diye düşündüm. hani çocuk ne oldum diyecek sonra duyacağız. hatun harika zaten ama işte yatak dışında bir de çocukla dalga geçiyorlardı herhalde, üstüne kraliçe olacak da ülkeyi yönetecekler de falan filan. ana kraliçe olayını tam çözemedim.

.sansa olayına da hafif kıl oldum, lan serçe parmağın kafada kaç tilki var anlayamadım. karşısındaki tip de sordu bunu ama baştan beri sansa'yı kendine değil de psikopat oğlana saklamış. bakire olduğunun garantisini veriyor manyak, adam canlı canlı deri yüzüyor lan. ne yapacak bakireyi. kuşbaşı yapıp yiyecek mi? zarar vermeyeceğim dedi ama ben korktum şimdiden... sansa da bahtsız kız, devamlı bir ailesini katladene vardırılıyor. çok acayip.

.jon snow cephesindeki işler bölümün en iyi kısmıydı. kumandan oldu, oturdu baş köşeye, kargaları hem güldürüyor hem gururlandırıyor falan derken. saldırı sırasında kadınların olduğu bölmeye kaçan korkak tipi, bir yerin inşaası için görevlendirdi. adam sana itaat etmem dedi. sen misin bunu diyen derken, hop kelle uçtu. müziğin kesilmesi, jon'un tereddütü falan iyidi. sonra çat gitti kafa. yapamayacak mı ülen dedik ama aslan parçası yaptı. kral olacak adam, babası ned abiyi hatırlattı. tabi bu hızla kral falan olamayacak. deli gibi yeminli, bozmuyor bir türlü.

.araya bir din devlet işi karıştıralım demişler, 7 tanrı betimlemesi ile kerhanede takılan bir imam bulmuşlar kendilerine. 7 çıplak hatun falan derken kökten dinciler gelip bunu bir güzel dövüp rezil rüsva ettiler. cercei şu dizideki en bilgece işini yaptı herhalde. gitti fanatiklerin liderini yüceltti, herhalde onu başa getirecek. adam da tam bir havari...

.tyrion manyağı araba içinde rahat duramadı. çıkacağım da çıkacağım diye diretince, keltoş tamam dedi. hadi bayırlara falan çık niye insan içine çıkıyorsunuz? hadi insan içine çıktın niye kerhaneye gidiyorsun? hadi gittin, daha yasını tutuyorsun sibelin, ne demeye bir şey yapamıyorsun. neyse ejderhaların anası fantezisine geçmiş halk, derken kadraja bizim mormont abi yakalandı, sonraki kısımda ise çişini yapan tyrion'ı paketkeyen abimizdi. şimdi o kadar yolu boşuna mı geldik diye soruyorum. adamı geri kraliçeye götürecek, kendi yerini de geri isteyecek herhalde. ne istese verir cercei ama tyrion'ın hikayesi bu olamaz tabi...

--- spoiler ---