16 Nisan 2015

The Originals s02e18:

Night Has a Thousand Eyes

--- spoiler ---

.hafif paradan kısıyorlar gibi ama yine de fena olmadı. dahlia hatunu rolüne cuk oturmuş. farscape, stargate atlantis falan derken originals'de emekliliğini yaşıyor demek. çok güçlüymüş, fevkalade imiş ama bizim kökenler de biraz salak çıktı. bıçağı kaybetmeleri çok basit oldu. klaus'dan daha iyisini beklerdik.

.tabi bıçak kaybı ile babasının ölümünü birleştirmeleri güzel oldu. sonunda baba meselesini aşmış olduk. baba oğul ve kutsal ruh adına adamların cidden baba sorunları ağır. en son gözleri yaşlı bir şekilde neden sevilmediğini sordu, piç olmadan önce de sevmezdin ulan beni dedi, neden dedi... adam cevap veremedi. sevmezdim işte dedi ve öldü. freya'ya son sözlerini bile tamamlayamadan aldı canını klaus.

.bunca zaman uğraştırdıkları baba meselesini güzel bitirdiler ama başımıza süper ötesi güçlü bir cadı çıkınca bunlar birlik olur da birlikte savaşır gibi düşünmüştüm. tabi viking külü gerekiyormuş iyi güzel de başka şekilde temin edilemiyor muydu? işte hem kişisel olaylar, hem temini zor bir materyal olması falan filan derken bağlamış bulundular. iyi de oldu güzel de oldu.

.freya'nın ortalıkta artist artist dolanıp dahlia karşısında bir şey yepamaması da komikti. kadın öyle güçlü ki, öyle böyle değil. şimdi bu kadar abartıyorlar ama sezon sonuna falan pat diye yenerler yine ayar ederler beni.

.kurtlar kendi başına iş yapmaya çalışırken saçmaladılar. gay oğlanlara sıkça dönüş var. aldı başını gidiyor bu gaylik, durduramıyoruz. muhabbetleri sarmıyor üstüne bir de romantizm basıyorlar falan iyice boku çıkıyor. tamam homofobik değiliz, onlar da insan ama ne gerek var arkadaş bu kadar uzatmaya? yok yani kadın erkek olsa da aynı sahne inanılmaz saçma ve sıkıcı zaten.

.yaşlı ve saygı abidesi büyücü karıyı halleti bu dahlia ya, hakkaten korkulur bu kadından. saygıyla öldürdü allahtan. ellerini düzeltip biraz keman çalmasına müsaade etti sonra şşşt etti ve keman yayı ile kesti boğazını, mesaj göndermek için bunu yapmışmış. aynı kadın büyülerin işlemediği bir mekan yapmaya da yardım ettiydi. en azından kötücül olanları engelleyecek bir şeyler falan dediydi ya o mekan tamam olmadıysa, çocuğu korumalarının imkanı yok. ha diyelim mekan tamam ama bu büyücü karının gücünün sınırı yok diye gösterip de bir mekandaki koruma büyüsüne mi takılacak yani? biz bunlara takılırız.

--- spoiler ---