17 Nisan 2015

supernatural s10e18:

Book of the Damned

--- spoiler ---

.sezon sonuna doğru açılıyor abilerimiz. casitel olunca bölüm daha bir canlı oluyor tabi. metatron'u diziden çıkarmayacakları da çok belliydi. o kadar tehdit, işkence falan boştu ama işte kütüphaneye gidip de ellerini açtırmak nedir? eller bağlı arayamıyor mu? gözünün önünden ayırmak nedir? hiç biri bizim castiel'e pek yakışmadı ama neyse ki ölmeden önce sırrı çözüp, özüne kavuştu ve bir kırık kanat gösterisi yapmış oldu.

.öncesindeki kafe muhabbeti, tatlı yemesi, sindirmesi, tuvalletten çıkış falan hepsi iyidi. adamın muhabbeti iyi zaten, şimdi insan olarak ve şeytan tableti ile ortalarda dolanacak. bir şeyler yine karıştırır haliyle ama sezon sonuna bunu bağlarlar mı bilemiyorum çünkü esas konu malum dean.

.bu konu için charlie'yi getirdiler. sevgili sevimli lez bacımız. eureka'da lez değildi tabi ama böyle delikanlı kız modunda takılıyor. en son avcılıktır falan derken bir hayli ilerletmiş kendini. kendi derisi ve kanıyla yazılan bir büyü kitabını bulmuş. lanetliler kitabı mı nedir?

.içinde türlü çeşitli lanetler ve lanetleri kaldırma metodu varmış. haliyle bu kadar güçlü kitabı isteyen steroid'li tipler de peşinden kızcağızı kovalıyormuş. ilk görüntüler charlie'nin kılınç şovu üstüne vurulmasıyla başlıyordu. sonra kendini dikip bizim biraderleri arıyor ve güvenli evde buluşuyorlar.

.harflerin adamının her şeye bir kabı var tabi, kitabı gizleyecek bir kapla geliyorlar. yoksa kitabı takip eden bir pusula falan her şeyi var bu tiplerin... neyse herkesler buluştuktan sonra kitap dean'i çekiyor. bir hallere sokuyor.

.yok efendim kara büyünün bedeli olur, kitabı alıp kaçmamı istiyor falan filan derken bunu yapmamalıyız diyor dean, atıştırmalık almaya çıkıyor. bu vurulup da ölmeyen adamlarla karşılaşıyor. basit bir şekilde yakalanıyor, kaçıyor falan derken bulundukları eve geliyorlar.

.tabi normalde kabil mühürlü dean hepsini yerdi, yemese bile takip edemezlerdi falan ama işte adamların eve getirilmesindeki sebep kitabı yakmış gibi göstermeleri ve şaşırtmaca yapmaları olsa gerek. eve daldıklarında kitabı yak diyor dean, sam de yakıyor güya. sonra başka kitabı yaktığını öğreniyoruz ve olay orada bitiyor.

.son görüntülerde sam kitapla birlikte biriyle pazarlık ediyor, mührün kaldırılması konusunda şartları falan konuşalım o halde derken son sahne geliyor, karşımızda crowley'nin anası! sam'in gidip bununla pazarlık etmesi de tabi çok zorlamaydı.

.şu durumda herkesler herkeslerin arkasından iş çevirir hale geldi. castiel'in özü için metatron serbest kalmış oldu, dean'in haberi yok. kitabı yak demişti, gitti yakmadı ve üstüne en pis karaktere teslim etti, yine dean'in haberi yok. bunlar ortaya çıkınca gözü siyah olup tekrar öfkeden şeytan olsa çok tatlı olur aslında. crowley ile kanka olsunlar, keşke sezon öyle devam etseydi.

--- spoiler ---