3 Nisan 2015

the flash s01e17:

Tricksters

--- spoiler ---

.diziyi güzelleştirdiler, vites atladılar gibi oldu. meseleler sadece saçma sapan aşk hikayesi ya da çakma süper güçlü kötüler polisiyesi gibi bir şey olmuyor artık. esas konudan gidiyoruz belki ondan böyle ama esas konuyu da iyi derinleştiriyorlar.

.şimdi bu reverse flash olayında bilmediğimiz bir sürü şey açıkladılar. gelecekten flash ile kavgalı şekilde geçmişe geldiği zaman, gidip kavga esnasında barry'nin anasını öldürmüş iyi güzel. bu şekilde hızını kaybetmiş ama bizim flash kaybetmemiş de geri mi dönmüş? anasının ölümüne nasıl engel olamamış ve öylece bırakıp gitmiş? oralar belirsiz kaldı.

.neyse reverse flash nedense tipi çok tanıdık gelecek şekilde başka bir adam imiş, duvardaki kanın uymamasının sebebi de buymuş ama bizim doktor wells'in kılığına bürünmüş. fringe'in damakla şekil nakli yapan aleti gibi bir şeyle görüntüyü değiştirmiş, karısını öldürmüş. kendisini öldürmüş ve yerine geçmiş. bu vakitten sonra kanları mı karışmış oluyor tam olarak ya da tümden kanını mı almış oluyor? orası belli değil.

.reverse flash ve geçmiş hikayesi böyleyken yan konu olarak şakacı, hileci (trickster) abimizi getirdiler. bölüm için fazla bir numarası yoktu ama kandırıkçı hareketleri iyidi. koluna taktığı speed filmi göndermeli alet iyidi.

.tabi hepsinden iyisi bu aletten nasıl kurtulacağının tarifi ve barry'nin bunu becermesi idi. havanın frekansında titrersen katı cisimlerden geçersin diyor, tartışmaya açık bir konudur belki ama flash hakkında bir çok şeyi bilmiyoruz demek. bizim eski flash böyle şeyler yapmazdı hehe ama güzel özellik, pek de tatlı tarif etti. tariften yola çıkarak reverse flash olduğunu da elevermiş oldu. bu da süper oldu.

.herkeslere kimliğini açıklama bölümüydü ayrıca, trickster ve oğlu barry'nin babasını kaçırınca kurtarışı ve kimliğini açıklaması da iyidi. yetmesi yardımcı dedektifimize de kimliğini açıkladı. o da salak kızcağımızın meslektaşını arama hikayesini sona erdirmesine yardım etsin diye yapıldı. wells ile mücadele için birlikte hareket edecek gibiler ya bakalım artık ne olacaksa fena olmayacak. en azından alternatif zaman çizgisine göre daha iyi oldu.

.flash'ın hızına ihtiyacım var muhabbetine hala takılıyorum. şimdi bu reverse flash wells'in yerine geçmiş, parçacık hızlandırıcısı yapmış, kendi hızına kavuşmuş ama hala flash'a ihtiyacı varmış diye tutup sonra esas düşmanı olacağı süper kahramanı yaratmış ve eğitiyor, lan ne ihtiyaçmış bu? tamam yine sadece flash 15 yıllık zaman yolculuğu yapabiliyordur iyi güzel de gelmişsin geçmişe, bir ömür yaşamışsın ama resmen paradoks işte flash'ın oluşumunu engelleyip kendi hızınla istediğini yapsana be arkadaş? bu konulara girerler mi hiç bilmiyorum ama zaman yolculuğu paradokslarını açıklamalarını beklemiyorum tabi.

--- spoiler ---