2 Nisan 2015

supernatural s10e17:

Inside Man

--- spoiler ---

.ağır toplarla geldiler. castiel'i zaten unuttulardı, sonunda gördük kendsini müşerref olduk. üstüne bobby abimizi de getirdiler. adama cennete bile rahat vermediler. diğer tarafta crowley ve anasının meselesini bağlamış oldular.

.yine kabilin mührü meselesiydi. kabuslarının bağırtısına hoplayan sam kendi başına işler yapmaya kalktı. castiel ile birlikte metatron'dan bilgi almak için cennet ile iletişime geçti. helena mıydı neydi? tekrar beden almamaya yemin etmiş kadın castiel'e olmaz demek için geçici bir beden işgalinde bulundu. kendileri de saçma olduğunu kabul ederek açıkladılar işte ya neyse önemli değildi bu.

.kabul etmediler işte, derken bizim b takımı metatron'u kaçırmayı kafalarına koydu. bunun için de cennetten içerdeki adam konu başlığı ile bobby'e ulaşarak yapmak istediler. bir tane ateist psişik bir abimize vardılar. güzeldi sahneler, ha cennette aynı yerde olmaları. bunun mümkün olması falan biraz saçma ama ne yapsınlar başka?

.sonunda yine bobby'nin vedası ile bitirmiş oldular ama intkamcı ruh olması ve vedası dahil üçüncü veda sanırım bu. gerekirse yine görürüz gibi bobby emmiyi, adamı hiç öldürmeseler daha iyidi sanki. kendi çapında karizması var, şimdi cennetten adam kaçırdı diye kim bilir nereye götürdüler.

.sonuç olarak metatron bir şey bilmiyormuş. zaten bildiğini düşünmek manyaklıktı. ha bu adam çok tehlikeliydi, kilt altında tutulmalıydı falan ya, iki saniyede özünü çıkarttı castiel, kedi yavrusu gibi oldu. kilit altından çıkartarak iyi yapmadılar. hele hele öldürmelilerdi. castiel'in özünün yerini biliyorum dedi de fark ediyor mu ki? kendi özü başka özü, üstelik castiel'in özünü kendi aldıydı. bunu da pek bağlayamadılar ama işte sonra olay çıkarsın diye öldürmemiş oldular. en azından ben böyle algıladım.

.bunlar haricinde dean kendi başına takıldı. ilk sam'in odasında 1 nisan şakaları yaptı herhalde. genel şakacı halleri de olabilir. bunları unutmasınlar tabi, kardeş katili olursa güzel olur, bu hikayeyi süründürseler bile hayalet avcılığından bin kat daha iyidir. neyse barda bilardo oynayarak veletleri dolandırdı. derken crowley'nin anası geldi dean'i öldürmek için ama beceremedi.

.mühürden haberi varmış falan filan da ulan öldüremeyeceğini bilmiyor musun diye sormaları lazım, neyse ki şimdilik bu mührü kaldırabilir büyücü, dolandırıcı ana muhabbetine girmediler. dean ve crowley sohbeti iyidi. adamlar kavga edeceklerine otursun sohbet etsinler vallahi olur yani.

.aile mefumu üzerine ağır laflar ettikten sonra crowley gitti anasını kovdu. zaten bölüm komple iyidi bu açıdan, zor bir buluşma mıydı diye dalga geçmesi, anasını çıplak görmesi muhabbeti falan iyidi yani genel olarak.

--- spoiler ---