2 Nisan 2015

forever s01e19:

Punk Is Dead

--- spoiler ---

.iyiler, güzeller, komikler ama polisiyeden sıkıldık yahu. polisiye olayları da üst düzey. kim katil sonuna kadar belli olmuyor. insan bir yerden sonra merak ediyor ama adli tıpçı abimizin olayı daha iyi değil mi? onun olayları çözme yeteneğinden çok ölümsüzlüğü asıl dizinin farkı değil mi?

.neden bu konuda iki ileri bir geri yapıyorlar? pek anlamış değilim ama sıkıldım biraz bu durumdan. hele hele esas karakterlerin romantizmi konusunda da başka yerlerdeler. jo zenci abimizle takılmaya demam ediyor. diziye kattılar resmen abimizi. hangi sıfatla?

.neyse bölümün konusu karmaşık bir cinayet hikayesi idi. bir tane grup varmış. esas elemanı ile bir kızın aşkı meselesiymiş. kız hamile kalmış ama elemanı müzikten alıkoymak istememiş, uzaklaşmış. fotoğraflarını çeken muhabir tipli bir eleman da kıza yardım etmiş. kız doğurduktan sonra adama geri dönmüş. fotoğrafçı abimiz de üzülmüş, kızı sarsayım derken beynini çiviye bastırmış ve kız ölmüş.

.ilk fotoğrafçı ile görüştüler ama bir yere varamadılar. sonra bar sahibidir, eski bas gitarcılarıdır falan derken döndüler dolaştılar yine esas elemana geri döndüler. savcılık da zaten olay başından itibaren yanlışlıkla hüküm giyridirilen elemana teklif götürdüydü. eleman imzalar çıkar ve kendi başına davayı çözer.

.bu zaman zarfında bizimkiler de olayı çözmüştür. çividen hamileliğe, oradan bebeğe, bebekten de babaya ulaşırlar ve fotoğrafçı çıkar. herkesin yolu sonda kesişir, silahla gelir bunları tehdit eder. henry ortaya atlayacak da foyası meydana çıkacak diye bekleriz ama evladı gelir, adam silahı bırakır ve olay biter.

.karoeke bar, yardımcı dedektifimizin grubunun olması falan komikti. lucas'ın halleri her daim komik zaten. henry bara gidelim dediği vakit sarıldı falan iyidi. atkı ile giriş yapma ve tarz meseleleri de güzeldi.

.henry'nin geçmiş meselesinde abe'in olaylara el atışı iyimiş. araştırmaları atmamış da anasını şimdi nerde bulacaklar? cenazesini mi bulacaklar? kadın yaşlanınca niye kaçıp gitmiş. ne bileyim garip ama gereksiz bir konu gibi.

.sonsuzluk şimdiki zamanlardan oluşur gibi fena olmayan bir laf da edildi son bölümde. jo'ya manalı bakışlar atarken falan, yavrum yazık nasıl bir romantik hikayeyse artık.

--- spoiler ---