3 Nisan 2015

once upon a time s04e17:

Best Laid Plans

--- spoiler ---

.karman çorman oldu iyice. yazar denen tip tek kişi değilmiş, peygamberlik gibi bir görevmiş ama içlerinden teki bu görevi kötüye kullanmış, yazarın çırağı da onu kitaba hapsetmiş. çırak denen abi en ağır abisi ama malefiz'in çocuğunu da gerçek dünyaya götürmekten kendini alıkoyamamış, tabi bunların hepsini yazar yapmış. bir nevi lev-i mahfuz gibi hikaye kitabı. ne yazarsa oluyor. pislik bir yazar olunca da işler çok karışmış.

.vakti zamanında yakışıklı ile pamuğu yazarın çırağına yönlendiren de oymuş, malefiz konusunda ortalığı karıştıran da... sonuçta çocuğunun başına gelenleri bu eleman tasarlamış, tüm bunları da emma'nın içindeki kötülük potansiyelinden kurtulmak için yapmışlar güya. şimdi ne durumdayız?

.başından beri emmaya yalan söylediklerini itiraf ettiler. hatun kızdı haklı olarak, gözleri yaşlı takıldı bir süre, sonra yazarı serbest bırakmaya karar verdi. tabi tüm bu hikayeyi öğrendikten sonra serbest bırakmak pek akıllıca olmadı. adamın kötü olduğu belliydi, cevap almak için adamı bırakıyorsun ve o kadar adamı kandırıp kaçıyor falan, pek olmadı ama işi uzatmak için olmuş gibi yapalım.

.diğer tarafta malefiz çocuğunu arıyor imiş, gerçek dünyada imiş ve hayatta imiş. otuz yıl önce evlat edinilmiş, kim çıkacak diye insan merak ediyor ama bir nevi mutlu sonu da bu olmuş oluyor. bunun mümkün olmaması gerekir. rumple yazarı yakalabilecek mi? sonraki bölümde daha karman çorman olacak gibi her şey.

.regina sayfayı almak için elini çok zorladı. sonra hileli sayfayı rumple'a götürünce paketlediler iki dakikada karıyı, o kadar büyücülük artistliği buraya kadarmış. kendini bile savunamadı, sözünü bile tamamlayamadı.

.asıl sorun ya da asıl verilmek istenen mesaj ebeveynlerin iyilik yapalım derken birer şeytan oldukları olabilir sanki. dönüp dolaşıp buna geliyor mesele. çocuklarını korumak için malefiz'in çocuğunu feda etmişler. hem içine emma'nın da kötülüğünü katarak dünyaya yönlendirmişler. artık çocuk şeytan olursa onun hiç bir suçu yok. olayı buraya taşıyacaklar herhalde ya ne zamana olur artık kim bilir.

.hepsi üstüne emma da kötü yola girerse harika olur, ha kötülüğü aldık nasıl kötü olacak diye sorarlar o vakit, hele hele içindeki kötülük potansiyelini takip eden canavarın bu alınmış kötülük potansiyelli emma'yı niye takip ettiklerini de açıklamaları gerekirdi. almışlar ama hala kötüymüş falan mı diyecekler? az biraz zorladılar.

--- spoiler ---