24 Nisan 2015

supernatural s10e19:

The Werther Project

--- spoiler ---

.eski bölümlerden toparlama yapıp yeni konuya bağladılar, bu açıdan güzel oldu. benny reis'i özlemişiz mesela. adamı dean öldürdüydü diye hatırlıyorum ya bu olayı bile net hatırlayamamak çok uzun dizilerin de o kadar uzamaması gerektiğini gösteriyor sanki. o kadar çok olay oldu ki artık...

.sam, dean'den gizli saklı işlere devam ederken. bölüm sam'in üzerine olacak dediydim tam dean çat kapı arabaya daldı. yetmişli yıllarda herkesin intihar ettiği bir ev olayı sandı. esas olay harflerin adamlarının kanı meselesiymiş de tek kişinin öldürecek kadar kanı ile iki kişinin kanı meselesi biraz olmadı tabi.

.o kadar süper cadı olsun ama iki kişiyle açılacak bir kutu yapsın? daha sağlam bir şeyler beklerdik abimizden, bu durumda mühür meselesine hiç gelemeyebilirdik tabi. intihar meselelerini tadında bırakmaları iyi oldu bu yüzden, yine mühür korudu dean'i falan ama araf muhabbetini beğendim işte.

.cadı anaya güvenmeme meselesi de sonunda dedirtti, crowley'den daha beter ve hatta onu doğurmuş kişiyle iş yapılır mı sam? sen akıllı adamdın falan derken, aslında bir sürü aptallık da yaptılar ya neyse işte bölüm sonu taktı büyü geçirmez zincirleri ve eski büyü kitabını çözmeye koyul dedi.

.crowley'nin hayatı üzerine bir anlaşma yaptılar ya sezon sonu dean kötü olup da crowley'nin hayatını falan kurtarırsa hiç şaşırmam. tekrar crowley'nin askeri falan olur mu? meseleyi tekrar ısıtmazlar herhalde ama dean'in ya da sam'in kötü tarafa geçmesini 10 sezondur bekliyoruz, henüz geçemediler.

.ya biri ölsün ya da geçsin. kardeşler ölmüyor ama figuranlar patır patır düşüyor. bölümdeki yaşlı kadın falan bok yoluna öldü gitti. aksi de bir karakterdi. hani yaşasa efsane olurdu belki, onun kadersizliği niyedir?

--- spoiler ---