25 Nisan 2015

Agents of S.H.I.E.L.D. s02e18:

Frenemy of My Enemy

--- spoiler ---

.karışıklaşmaya başladı yine. skye ile babası meselesi belirsiz, babayı niye orada tutmuyorlar onu anlamış değilim. skye'in endişe ettiği kadar var da ne bileyim bir iyi bir kötü gibiler. adamın sıkıntısı varsa kilit altında tutun işte bu kadar uzatmanın ne alemi var?

.coulson ward ile iş birliği yapıyor ki bu da çok zor bir hadiseydi. adam kendi hayatını kurmuş, hafızayı silip peşinden adam göndermeyi bırakma sözüyle mi kandırdı ynai şimdi? neyle tehdit ettiler orası bile belli değil. kabul etti gibiler ama herkesin bir ikinci planı var.

.beynini yıkadıkları hydra'lı eleman son kısımda kendi kafasına göre mi takıldı? bizim robotu ve elektrikli oğlanı aldılar götürdüler gibi... hydra'nın amacı ne o belli değil, kuantum dolaşıklığı falan dediler. tarif falan ettiler sonra ışınlanan elemanı arıyorlar dediler ve skye'a geldi mesele.

.iyi güzel de tüm bunları ne için yapıyorlar? orasını çözmüş değilim. hydra'yı devreden çıkarmış gibi olmuşlardı ama skye ile bir muhabbet de pek olmayacak gibi, tabi en son yine coulson ile görüşme değil de ışınlanan abinin gelip günü kurtarması ile bitmiş oldu. yine mekanlarına dönecekler ve belki de orada kalacaklardır. tabi elektrikli oğlanı kurtarmaya geri gelir kesin hiç değilse bile, onla da bir düşüp kalkma olayı oldu hehe, imalı değil somut olarak.

.bitişini de meraklı yaptılar yine, gonzales abinize götürün dedi ellerini kaldırarak coulson. neyi anlatacak ki? kutuda ne varsa niye paylaşmıyor ki? may bile şüphe etti, ward ile birlikte gördüler. iki saat açıkladın da inanmadın da inandın da öyle muhabbetler dönecek gibi duruyor.

.diğer tarafta hydra istediğini yapar, bizim shield kendi içinde birbirini yer, biraz salaklık yapıyorlar sanki.

.skye ile babasının konuşmasında minik bir devamlılık hatası da vardı. bir sahnede skye ellerini bağlı tutuyor, diğer saniyelik sahnede eller aşağıda... bir de skye'in özel güçleri kullanım dışı pek de keyif aldığımı söyleyemem. eğitsinler, her şeyde kullandırsınlar. olmaz ki ama o kadar uğraştık hala zavallı skye'ı oynuyor.

--- spoiler ---