25 Nisan 2015

once upon a time s04e19:

Sympathy for the De Vil

--- spoiler ---

.anlaşıldı emma'yı kötü yapacaklar, iyi güzel de o solgun görüntü de bunun için miydi? bildiğin hasta gibi görünüyordu hatun baştan beri, sonunda henry'i kurtarmak için cruella'yı öldürdü. belki ölmemiştir falan derler mi bilmiyorum ama sonuçta oğlunu kurtarmak için böyle bir şey yaptı? bununla niye kalbi kararıyor arkadaş? hele hele önceden yankesicilik falan yapan birinden bahsediyoruz. anlamış değilim.

.yazar ile cruella hikayesi fena değildi. yazarın olayı da güzel ama adam bu kadar imkan içersinde bula bula cruella'yı mı bulmuş? o kısım biraz zorla bağlantı oldu. dalmaçyalı köpekler asabidir falan derler de hiç korkutucu olmuyorlar onu da eklemek istedim. hele hele hırlamaları falan hep bilgisayarla yapmışlar o da olmamış.

.regina, robin için newyork'a yola çıkacak idi. bunun için rumple'in kalbini param parça etti ama bir şekilde bağladı meseleyi, tam yola çıkıyordu ki henry meselesi patlak verdi ve hepsi henry'i kurtarmak için seferber oldular.

.rumple'in kara kalbi, iyiliğin son kalan cılız parıltısı olayı da fena değildi. şimdi abimiz bunu değiştirip tekrar belle'i sevmek için mi bu kadar zahmete katlanmış? e o kendine buldu zaten salağın tekini? nedir yani tüm bunlar?

.desteksiz atım yapıyorlar gibi ya yine sezon sonu güzelce toparlayabilirler diye umuyorum. emma'nın ailesine güveni tekrar gelecek falan filan olacak, bunlar hep olacak... emma'nın kötü olduğu bir hikayeye başlarlarsa helal olsun diyorum şimdiden. esas karakterleri iyi yapmak kolay da kötü yapmak biraz ortamı bozabilir.

.insanların çocuklarını incitmemek gerekir diyordu emma mesela, ona benzer bir şey. annesi de böyle düşünmene biz sebep olduk diyerek iyi kapak yaptı aslında, şimdi aslında kötü olması için bu dialog yeterli, iyiliği kendinden değil. genel tabirle iyilikler allahtan kötülükler kendimizden efenim hehe.

.emma'nın durum da daha karışık, anası babası yazara koştu gitti. durumu öğrendi, adam son notunda demiş ki, artık cruella kimseyi öldüremez. silahlar tutmuyor imiş, bu yüzden henry'i öldüremez, ben masum bir insan öldürdüm mü diyecek? yoksa kendi anasını köpeklere yediren çocuğunu öldüren kötü bir cadıyı mı öldürdüm diyecek? mürekkebin üstüne boca olması da hafif saçmaydı ya neyse artık...

--- spoiler ---