24 Nisan 2015

forever s01e21:

The Night in Question

--- spoiler ---

.bir önceki bölümden itibaren toparlayamazlar, sezonu mahvettiler diye düşünüyordum ama adamlar toparladı ve güzel bir yere oturttu. abigail meselesinde bu kadar ısrarın da bir nedeni olmuş oldu. kolaylar güzelce adam'a bağlanmış oldu. pek bir beğendim. romantik kısımları da güzel bezemiş oldular. ellerine sağlık ne diyelim, az daha bu kadar bölümü boşa izledik diyordum ama direkten döndü.

.abe'in anasını bulma ısrarından itibaren olaylar farklı gidecek zannettim, hatta bölümün sonuna kadar da aynı hissiyatı yaşattılar. hatta bir yerden sonra evden adamla ayrıldı falan filan derken oha henry'nin üzerine gül mü koklamış diyecektim ki adam karışmış olaylara.

.tesadüfen bir motorsiklet kazası ve çarptıkları adam da 2bin yaşında biri... biraz zor tabi ama tesadüfün böylesi ki henry'nin karısının eline düşüyor bu adam. yamulmuş bir vaziyette can çekişirken, öldürün beni diyor hemşireye o da olayı çaktığını belli edip odadan kaçıyor. derken kendini öldürüyor ve hemşireye geri dönüyor, nerden biliyorsun bu ölümsüzlük olayını, kim idi o diye çıkışıyor.

.şimdi yalnızlıktan dem vuruyor, ölümsüz arkadaşlar edinmek istiyor gibi de ne bileyim biraz sert önlemler almıyor mu eğer olay sadece bundan ibaretse... tabi ölümsüzlüğünü test etme ve diğer kötü olma muhabbetleri de vardı ama onu konu dışı bıraktılar gibi oldu.

.işte henry son saniyelerde olayı çözüyor, adam'ı arıyor ve olayı anlatıyor. en azından aldatmadı ve henry'i korumak için kendini öldürdüğü ortaya çıkıyor. tabi neyden korumak? adamın zamanı bol bulamaz mıydı? 30 sene kaybettirmiş iyi güzel de bu neyi değiştirdi? bunlar cevapsız sorular ama tabi romantiklik açısından sevdiceği için bunu yapabilmesi büyük bir olay.

.kadın önce arabayı uçuruma sürüklüyor, sonra boğazını kesiyor hehe. yok artık diyor insan, neymiş bunların aşkları arkadaş. olaylar sırasında henry'nin titrek güvercinler gibi çırpınması jo'nun gözünden kaçmadı ya dur bakalım ne diyecek? daha oralara gelemedik. sezon sonunda bu sırrını esas karakterlerden biri öğrenirse harika olur aslında.

.yardımcı adli tıpçı eleman henry'i düzeltti mesela, onu da beğendim. tabi adamın acısı büyük olayları doğru analiz de edemiyor. eleman iyi çözmüş, tam analiz ettiği gibi gerçekleşmiş olaylar. tabi yoldan çıkan araba nasıl orada 30 sene kalır diye de insanın aklına takılıyor. dağ başı sanki? tamam dağ başı dediler de amerika lan orası... namümkün.

--- spoiler ---