20 Nisan 2015

Orphan Black s03e01:

The Weight of This Combination

--- spoiler ---

.yeni sezona biraz daha hareketli başladılar gibi, klon muhabbetini erkek klonlara da çıkarttıkları için iki yönden bir hareket olacak, orası belli oldu. yine tam olarak kim neyin peşinde orası belli değil. bölüm sonuna kadar helsinki muhabbeti aldı gitti, o da dişi klonları ortadan kaldırmak mı neymiş? hala çocuk muhabbetidir şudur budur.

.rachel devredışı kalmış, gözünü ameliyat ettiler ama kadın kendinden geçmiş gibi, delpine başa geçmiş. kadın yakışmış iyi güzel olmuş ama üst kurul diye bir şey getirdiler piyasaya yine devredışı kaldılar. az saha alison'u temizleyeceklerdi. giriş bölümüne böyle bir heyecan katalım demişler ama genel plan için dyad'i kullanmaları falan o kadar da mümkün görünmüyor.

.helena yine mapus hayatı yaşıyor. bölüm boyunca kutunun içinde akrep ile konuşuyordu. karının akrep hayal arkadaşı var, artık psikolojiyi düşün nasıl, karşısına erkek klonlardan biri çıktı. askeriye bu erkekleri bol keseden üretmiş gibi görünüyor. hangisi hangisi orası belli olmuyor.

.bıyıklı tip, bayan s'in ağzını burnunu kırdıktan sonra hapis ettileri diğer erkeği kurtardı mesela, tek fark edebildiğim buydu. bu olaydan sonra da s sarah'a helena meselesini söyledi ve olaylar helena'yı bulmak üzerinden gelişmeye başladı.

.artık geri kalan kısımda erkek klonlar, dişi klonlar birbirlerine girerler öyle gider mesele. toplamda hamile kalmak idi, dna'larının patentlenmiş olmasıydı falanıydı filanıydı falan hepsi hikaye oluyor.

.cosima ve delphine ayrıldılar, yüreğimiz dağlandı ama kendisi iş arkadaşı ile birlikte sevgili babalarının bıraktığı kitaptan kodu kıracaklar gibi görünüyor. kod kırılınca hepsi üreyebilecek mi? üredikleri vakit ellerine ne geçecek? oralar henüz belli değil. bebek olunca ne oluyor? kira'nın iliğinin cosima'yı iyi etmesinden başka bir özelliğini de göremedik.

.gay oğlan tam performansında yine, ilk hayallerde makyajlı, daha sonra sarah'a makyaj yaparken hünerli falan takıldı. her halde şu gaylik akımı içersindeki en düzgün tip ve gerçek gay falan olsa gerek. yine de abartı ama insan olarak iyi hehe.

.üst kurul diye gelen tip, smallville'den bu yana kötü rolleri oynayan abimiz, grimm'de de gördüydük. burada da gördük. başka yerlerde de görmüşüzdür. rachel ile sado mazo takılıyorlarmış da delphine elinden aldı adamı hehe.

--- spoiler ---