20 Nisan 2015

grimm s04e17:

Hibernaculum

--- spoiler ---

.pek saçma bir bölümdü hakkaten. uzun zamandır bu kadar saçma bir bölüm yapmıyorlardı. esas konuda olanlar zaten akıl sır erdirilemez düzeye erişti. juliette yüzbaşı ile takılmaya başladı. o sahneler de neydi anlamadım ama resmen iki paralık ettiler nick ile aşkını. böyle bir şey yapmamaları gerekiyordu. yüreğimiz dağlandı. böyle mi olacaktı be yavrum hehe.

.ayrıca kurşun yaralarının kanaması yanına, öte dünyadan ejderha elleri falan görmeye halleri de başladı. ne alakaysa adam delirecek mi? öbür dünya ile bağlantıya mı geçecek? fantastiğin de fantastiği oldu durum. saçma oldu bir hayli.

.juliette desen iyice dağıttı, değiştim deyip durdu. adalind'i öldürmeye falan çalıştı da beceremedi. hamile kaldığını falan fark edemedi mi? belli de oluyordu aslında. daha nick'in bebeği olduğu ortaya çıkınca kıyamet kopacak gibi görünüyor.

.yan konu desen komedi mahiyetinde bir wesen olayı. neymiş yılan gibilermiş de soğukkanlılarmış, sıcaklık için insan ısısına muhtaçlarmış. o yüzden donmamak için insanları hüpletiyorlarmış. adamlar nasıl bir hüpletiyorsa donduruyor öldürdüğü kişiyi, eğer beslenemezse de kendisi donuyor. donmak derken de bildiğin katı. nitrojene bandırılmış gibi bir şey.

.derken ilkini kıstırıyorlar yakalıyorlar ama gözaltında donuyor. ikincisi kendi kendine kadını yakalarken donuyor. üçüncü taksiciyi öldürüyorlar ve onu takip ediyorlar. hepsi birbirine sokulup ısınıyormuş hehe, olaya bak. giriyorlar eve sıcak kısımlara ilerliyorlar. uyandırmadan adamı çekip almaya çalışıyorlar. oha diyor insan ne yapıyorsunuz lan siz?

.neyse uyandırıyorlar bunları, bunlar da onları kovalamaya başlıyor? niye yani? sıcaklık için mi? az önce sıcaktınız dursaydınız ya öyle? uykudan uyanınca aksi oluyorlar herhalde. derken ahır gibi bir yere sığınıyorlar. hop adamlar çok üşüdüklerinden bekleme moduna geçiyorlar, hepsini tekrar yuvalarına taşıyorlar. katil olan da o vakte donmuş ölmüş oluyor ve dava kapanıyor. tabi öldürdüğü taksicinin yerine koyup öyle güya kapatmış oluyorlar. cidden ağır saçmaydı, grimm masalları için bile çok saçmaydı herhalde. yakıştıramadım.

--- spoiler ---