19 Nisan 2015

Agents of S.H.I.E.L.D. s02e17:

Melinda

--- spoiler ---

.önceki bölümlere göre biraz sıradan oldu. tempoyu güzel artırmışlardı ama pek bir olay olmadı bölümde. may'in geçmişine gittik. olay da olay diye büyütüyorlardı. yaptığı şey bir tane özel güçlü küçük kızı öldürmekmiş. tamam daha büyük bir travma da tasarlayamazlardı belki ama kızın sıkıntısı varmış, içinde karanlık varmış. o kadar adamın hayatını tehdit etmiş, yani atlatılmayacak gibi bir durum mu varmış ortada? niye evlilikleri falan bozulmuş onu hiç anlamadım. oraları pek  bağlayamadılar. eskisi gibi insan değildi muhabbetinin de bir mantığı olur.

.dikenli salağın gücü kahinlik çıkacak herhalde. bölüm sonunda skye'ın anasını ve babasını görmesi, birlikte mutlu bir aile tablosu çizmesi falan malum olmuş buna. gereksiz bir çiçekli kız, dikenli kız oldu. gülü seven bu kıza katlansın. aslında skye'ın bu haline gelmesine kendisi sebep olduydu ya ne diyelim bilmiyorum.

.skye'ın hali pek tatlı, dağları oynatıyor kızcağız. öyle böyle değil yani, gücünün limiti yok, maddenin titreşimini falan duyuyormuş da değiştirebiliyormuş da falan da filan. güzel bir güç ama nereye kadar geliştirecekler orası meçhul.

.coulson'un ne planladığını araştırıyorlar. may de durumdan şüphe etmeye başladı. nereye kadar gizleyebilirdi zaten? kesin yine adam muhteşem bir iyilik peşindedir de ondan gizlemiştir. bir ara kafa gittiyse de coulson'un kötü bir şey yapacağını düşünmek zor. özel güçlüler için ek bir merkez yapma planı falan gayet iyi. shield'dan ayrı bu işi çekip çevirme olayı da doğru olmayabilir. ek protokoller nedir? onlar falan tarafımızca anlaşılamamıştır.

.fitz'in fury'nin kutusunu (ismi komik yahu) açışı ile bitirdiler bölümü. sonradan katılan tip ile birlikte fitz'i mi kurtaracaklar? tarif edecek de onlardan mı sıvışacaklar onu bilemedim. bu kutuda ne var bu kadar? o da belli değil. zaten hepsi gizem dolu, düzgün bir yere bağlasalar bari.

.wards'a geleceğiz demişlerdi de gelmediler sanki. olayları böyle biraz dağıttılar. skye'in eğitim meseleleri ve anası ile tanışması hariç bölümün de pek espirisi yoktu aslında. may'in muhabbetlerini beğenmediğimi tekrar etmem gerek.

--- spoiler ---