30 Nisan 2015

once upon a time s04e20:

Lily

--- spoiler ---

.lilith'in küçüklüğü ile büyüklüğü arasınsa pek bir benzerlik kuramadım. velet hali defiance dizisindeki kızcağız idi. emma ile pek bir takılmışlardı eskiden, şimdi de bunun nedenini öğrenmiş olduk. kader onların yollarını kesiştiriyormuş. kendisi malefiz'in çocuğu imiş.

.emma iyi olsun diye hayatı mahvedilen velet imiş. ölmesinden iyidir belki ama yine de kızgın olmakta haklı idi. emma bunu yakaladı, silahını çekti falan derken karanlık tarafa geçmeyi düşündü ama sonra arkadaşlığa devam etti. 

.lily'nin bu kadar şeyi nasıl öğrendiğini de güzel açıkladılar bir miktar ama ne bileyim ne deseler he diyeceğiz artık. çırak olan sevgili sakallı abimizin bölüm başındaki konuştuğu yüce şahsiyet kim idi? yazarları da kontrol altında tutan bir güç? tanrı gibi bir şey herhalde. masalların, hikayelerin arkasındaki esas kişi. diyarların rabbi...

.malefiz hikayesinden itibaren ortalığı karıştıran bir tipmiş. kendi hikayesini yazmaca, cruel midir nedir, geçen bölüm ölen hatunla takılmacalar falan derken bunu kontrol altında tutmak için çırak olaylara müdahale etmek istemiş. tabi kaderin üstüne kader var mıdır muhabbetine döndürdüler olayı. herkes kendi gücü ölçüsünde bir şeyler yapmak istiyor ama iyilerin mutlu sonu, kötülerin mutsuz sonunu değiştirebilecekler mi bakalım?

.bunun için emma'nın kötü olması meselesinin detayına henüz vakıf değiliz. bu hızla giderse hatun kötü olacak gibi ama büyülü kasabaları dışında ilk lily'i buldular. ardından robin'e koştular yetiştiler ama adam çoktan çocuğu koymuş. zelena kendini göstermesine rağmen çocuğu bırakıp gelemem dedi de yahu arkadaş ne ara çocuk yaptın? hadi yaptın diyelim bırak gel, kandırdı işte seni? var mı böyle bir kahramanlık?

.regina isyan edecek sonraki bölümde herhalde, kadının başına gelmeyen kalmadı hala iyilerin safında, kardeşinin intikamı hakkaten acı oldu ya bakalım nereye bağlayacaklar?

.lily meselesi ve pamuk ve yakışıklı meselesinde ne yapacakları da belirsiz. intikamdan geri duracak mı? malefiz'in dediği gibi af dilenmesi gereken kişi olarak affedecek mi? o kadar kötü mü? değil mi? her şey ortada.

.rumple kendi çağında belle'nin kalbini geri koydu. lafını da koyup arkasına bakmadan gitti. aradaki yaş farkı zaten inanılmazdı. kararmış kalbi bırak normal şartlarda kalpten giderdi ya yine de hüzünlü bir vedaydı  rumple reisten. nasıl mutlu sonu olacak? onu da merakla bekliyoruz.

--- spoiler ---