18 Nisan 2015

once upon a time s04e18:

Heart of Gold

--- spoiler ---

.oho adamlar karman çorman etti, zelena zelena ölmemiş. yani ölmediydi de artık hikayeden çıkarmışlardı. çok farklı bir yere gitmişlerdi ama şaşırtalım dediler. normalde fena bir şaşırtmaca değil ama çok beğenmedim. baştan robin hood'un eski karısı diye gelen tip zelena imiş. zamanda yolculuktur ottur boktur muhabbetlerine bu karı geçmişe gitmiş ve karısını öldürüp yerine geçmiş.

.hepsi regina'dan intikam almak için imiş, tamam intikam soğuk yenen yemektir iyi güzel de nereye kadar? nasl kimse fark etmemiş. nasıl kolyeyi görmüyorlar? neyse bunu diğer taraftan çekip kurtaran emma nasıl fark etmedi yalancı olduğunu? hani özelliği buydu? oralar falan hep güme gitti.

.zaten hikayede esas kadromuz pek yoktu. geçen bölümden kalan yalan söylediniz, malefiz'in veledini ne yaptınız siz muhabbeti vardı. ne olursa olsun emma'nın durumu kabullenmesi kolay değil tabi. karanlık olma muhabbetiyle bunu birleştirecekler işte.

.onu da regina vasıtası ile yapacaklar. rumple regina'yı kullanarak emma'yı etkilemeyi düşünüyor. ne kadar işe yarayacak göreceğiz.

.rumle'ın kalbine inmesi olayı fena değildi. iki kere kalp krizi geçirdi ama öldürmeyen allah yine öldürmedi. new york'da iksir buldu. onu da ta oz'a bağladılar. zelena'nın eski hallerini falan gösterince ne alake ne ara buraya geldik dedim ama işte bağladılar bir şekilde.

.arap saçına dönünce olay pek de keyif aldığımı söyleyemem. sadece yazar hikayesi sezon için yeterliydi, regina'nın muhabbet bence aşırı doz oldu. yani toptan mutlu sona bağlı iyi güzel de zelena olayından bağımsız bunu bağlayabilirlerdi. bir de hepsinin mutlu sonu mümkün mü arkadaş? birbirleri ile kesişiyor işte.

.geriye kalan olaylar robin hood'un zenginden alıp fakire verme muhabbetiydi işte. çok da gerekli olmayan bir hikayeyi yapıştırdılar bu aşamada.

--- spoiler ---