12 Nisan 2015

nanatsu no taizai e01:

nanatsu no taizai

anime stoklarımız tükendiydi, yeni bir tanesine başladık hayırlısıylan. hem süre olarak iyi geliyor, hem devamlı dizidir filmdir insanı bunaltınca hele bunun gibi hafif komikli animeler bir hoş ediyor insanı. konusu da tatlı göründü gözüme, bölüm sayısı da gayet makul. izleme de yanında yat misali hehe. şovalyelerdir, esas oğlan karakter fazla minimal bir dimağ gibi ama hikayesi farklı çıkacak herhalde. esas kızımız da pek tatlılar, prenses gibiler (gibisi fazla tabi) bir adet de bonus domuzcuk var. yetmiyor üstüne folk müzik tadında hem japonca hem de kuzeyli edasıyla işler yapmışlar. hoş olmuş yani özetle.

--- spoiler ---

.kutsal şovalyeler kötüymüş de yedi ölümcül günah dedikleri kutsal şovalyelere baş kaldırmış tipler iyimiş. ülkenin siyasi iklimine ne kadar girerler, yani bir akame ga kill gibi ne kadar olur? emin değilim, daha hafif takılacak gibiler ama şu durumda iyi görünenler kötü, kötüler de iyi imiş. daha ilk bölümden bu netleşti. geriye bir adam arama macerası kaldı.

.esas oğlan tipi, yedi ölümcül günahtan en manyağı imiş, kırık bir kılıncı var ama gücünü tam çözümleyemedik. pek harikulade bir şeyleri olduğu belli. dağları bayırlayı kıyan iri kıyım abiyi iki dakikada tokatladı. ha niye öldürmedi onu da anlamadım ama belki başka planlar vardır.

.geriye kalan altı kişiyi arayacaklar şimdi sevgili prensesimiz ile... domuzcuk da tabi hoş bir karakter. bir küçüğü bir de evi sırtında taşıyan büyüğü var. ev derken bar tabi, bar açık bilgi topluyormuş uyanık velet. 

.meme sıkma olayına gülümsedim durduk yere, eleman kız kurtarıyor ağaçta hala meme sıkıyor, abla diyor domuzcuk da, yumruk atabilirsin suratına hehe.

.esas şovalyelerden pembe saçlı, pek haşin bir delikanlıyla da bölüm sona eriyor. inşallah yeni günahtan biridir diyor. hepsi büyümüş kocaman olmuş da bu sarı saçlı velet olarak mı kalmış bunca sene? bir açıklama getirirler inşallah. kendisi öfkeyi temsil ediyormuş ama pek de öfkeli gelmediler bana. kuyruğunu yiyen yılan meselesi de başka manalara geliyordu sanki aslında ya hadi bakalım hayırlısı.

--- spoiler ---