12 Nisan 2015

helix s02e13:

O Brave New World

--- spoiler ---

.bir sezon daha bitti gitti ama ne bileyim çok da iyi olduğunu söyleyemem. adamlar şaşırtalım demişler ama şaşırmadım işte. baştan beri alan öldü diye göstermişlerdi, halbuki adam ölümsüz olmuş. ölecek kadar hırpalanmış ama sarah tutup adamı ölümsüz yapmış. sağlıklı adamı ölümsüz yapamıyorlar ama ölüm döşeğindeki adamı ölümsüz yapabiliyorlar yani?

.soren meselesi en iyi kısmıydı, otuz yıl sonraki hikayeyi devam ettirdiler allahtan, elemanın kanı her türlü hastalığa çare imiş. julia soren ile takılıyormuş baştan beri. hatake ve alan birlikte ölmsüzleri öldürecek virüsü yapmışlar. bu mantardır şudur budur yine ölümsüzleri etkilemiyormuş ama dünya nufüsunu kontrol altına alan ölümsüzlere misilleme olarak böyle bir manyaklık yapmışlar.

.julia tedaviyi niyeyse kabul etmedi, alan'ı bir kere göreydim dedi. otuz yıl sonra mı aklın başına geldi kadın diye sorarlar. aşkın beni öldürüyor falan dediydi en son adam. şimdi ölümsüz olduğunu bilmiyor mu? öğrenecek mi? julia'nın akıbeti ne oldu? bunları göstermediler.

.2029 yılı itibari ile seçici doğuma geçmişler. ilaria milleti organik gıda ile kandırıyor (gdo göndermesi seziliyor burada) güzel bir komplo teorisi ile dünya kısırlığa geçiyor. üç beş seçilmiş kadını da sarah 9 aylık bir program ile çocuk sahibi yapıyor. normal insanlar mı? sarah'ın yavrusu ile ilgilidir kesin bu doğum muhabbeti ya onu da pek açıklamadılar. böyle tarikatın kadınların dişlerini sökmesinin teknolojik versiyonu gibi kadınları doğurana kadar bir yerde kapsül içinde tutuyorlar. acayip tabi ama çok da şaşırdım denemez.

.şu salak azgın, haşarı kızımız hala ölmemiş. ağız yüz yamulmuş. intikam için geri dönmüş. landry'midir nedir? keltoş kızı kurtarmış ama sonra bebeğe yamuk yaptı diye analarına mı emanet etti? dişsiz analar, kızın da dişlerini söküyorlardı en son. bir yandan da manastır yanıyor falan, ne bileyim çok kargatulumba bir bitiş oldu.

.hele hele keltoş niye çocuğu getirdi anne'ye teslim etti? kyle alan'i niye korudu (hadi anladık tamam da ani bir karar işte) peter salağının tek suçu önceki suçları mıdır? neye göre aldılar içeri elemanı? bunlar falan açıklanmadı. esas karakterler sağlam duruyor, devamı çekeriz bir köşede dursunlar gibi toparladılar. zaten çoğu da ölümsüz oldu. ölümsüz olmayanlar da çocuktu yetişkin oldu, bir sezon daha böyle bitti gitti. iyi güzel ama sezon ortalarındaki manyaklık beklentilerimi karşılamadılar.

--- spoiler ---