4 Nisan 2015

Agents of S.H.I.E.L.D. s02e15:

One Door Closes

--- spoiler ---

.karman çorman işler ilerliyor, iyi güzel şeyler de var. çok zorladıkları işler de var. skye'ın yeni gücü harika. sırf bu güç muhabbeti ile mesele ilgi çekici hale geliyor benim için amma velakin gerçek shield, sahte shield muhabbeti şimdiden baydı beni. hele hele fury muhabbeti, demokrasi göndermesi, emirleri takip etmek, sorgulamak falan filan derken iyice iç kıyıyor.

.düşman kalmadı kendi içlerinde takılıyorlar gibi oluyor. birbirlerini yiyeceklerine anlaşma yoluna gitseler ya? oturup konuşsalar ya? içinde uzaylı kanı var diyor da zaten kaç bölüm önce coulson kafayı yemek ile meşguldü. şehre yönlendirdikten sonra ya da uzaylı şehri meselesi bittikten sonra bu da ortadan kalkmış gibiydi. kendine bile güvenmiyordu da ne oldu herkesin kendine güvenmesini istiyor?

.oraları unuttum mu bilmiyorum ama sonuçta diğerlerin yaptığı anlaşılabilir ama tabi müdahale etmek yerine konuşma ve gözlem altında tutmayı seçseler çok daha mantıklı olacak idi. şu durumda uğraş dur artık. yakalanan yakalanana, kaçan kaçana, tekrar yeni grup oluşturup tekrar ele geçirmeye çalışacaklar al sana hikaye demişler.

.ışınlanan abimizin bilge sözleri iyidi de sonunda o işin altından babasının çıktığını görünce skye'ın tepkisinin ne olacağı belli. kendi gücünü kontrol etmese bile mermiden korunmak için yaptığı tepki harikaydı. bunu görüp de kendinden korkup gücünü öğrenmeye mi gitti? neden kabul etti bu ışınlanmacı gordon abimizin dediklerini onu da tam anlamadım. eldiveni falan da takmadığına göre temelde değişimi kabul etmek ya da etmemek muhabbeti yapacaklar sanki.

.iyi de güzel kardeşim, özel güçlü insanlarla bir ekip kurmuyorlar ki bunlar. sadece özel güçlü tipleri kontrol ediyorlar işte. organizasyonun olayı bu, şimdi mi aklınıza geldi diye sormak istiyorum. bu sorunun cevabı işte sevgili battlestar abimizin dediklerinde gizli. adam müdahale kabul etmiyor. özel güçlülerin dünyaya zararı olmayacağından emin olmak istiyor. fury'nin kutusu dedikleri de komik bir şey aslında ama mutlak süper özellikleri vardır, daha tam göremedik.

.yine de güven, ihanet meseleleri baydı biraz beni. mack ile bobi miydi neydi? ikisi de iyi insanlar ama işte yine de ihanet ediyorsun be arkadaş. hangisi doğru taraf? herkes doğruyum diyor. sonunda öpüşüp barışacaklar bence.

--- spoiler ---