4 Nisan 2015

vikings s03e07:

Paris

--- spoiler ---

.birden paris kuşatmasına geldik ama oradan pek bir yere gelmedik. koca bölüm kuşatma hazılıkları ve üç beş dialoga ayrılmış oldu. sonuçta on bölümlük dizi, her bölüm altın değerinde olmalı ama işte adamlar pek umursamıyor bunu. tabi yine de geniş açılı çekimler. bir sürü yerde bir sürü kalabalık falan derken para harcıyorlar. son sahnenin görüntüsü fazla çakma gibi oldu biraz, gerisi iyidi.

.hala neden intikamdan önce paris'e saldırdıklarını anlamış değilim. kimsenin haberi bile yok zaten yerleşimlerinin yok edildiğinden, hepsi delice parisin surlarında naralar atıyorlar, yarın saldırı var, tam gazdalar.


.floki karısına athelstan'ı öldürdüğünü itiraf etti, adam tanrılara kurban verdim onlar da beni ödüllendirdi diye düşünüyor. ragnar floki'den nasıl şüphe etmiyor onu anlamadım. yine değişik değişik bakıyor ya belki de vardır bir bildiği. tabi adam faideli, şimdi savaşın kumandanı oldu. yaptığı kuleler ile surları aşma iddiasındalar. bakalım göreceğiz hepsini. diğerlerin surları savunması falan vadır, elleri armut toplamayacaktır herhalde.


.parisliler de bir garipmiş, dini törenleri zaten garip. kralın hali daha bir garip. prenses de bir acayip. ülkeyi koruyacak demir elli bir abimiz var. güvenlikten sorumlu arkadaş o galiba ama gönlünü prenses kaptırmış da prenses biraz manyak çıkmış ona varmamış, şimdi ülkeyi korursan düşünürüz demeye getirdi. bir hatun için ragnar'a boyun eğdirebilecek mi bakalım?


.wessex tarafında işler garipleşti iyice. ecbert'in kafadan kontaklığı devam ediyor. oğlunun karısına athelstan çaktı diye nerdeyse mutluluktan havalara uçacak. karını süzmesi de garip zaten, koruma ve güvenlik konusunda yemin ediyor ama sana kim inanır allahın ecberti?


.oğlu sağlam mümin bir kardeşimiz, her türlü kendini kırbaçlıyor. çılgın prensesin kışkırtmalarına direniyor. kılınçlar çekildiğinde mantıklı konuşuyor falan, değişik bir karakter hakkaten. sağlam duruyor ya nereye kadar duracak onu göreceğiz. zehirci prenses, yeni kraliçe kendi hükümdarlığını sürdürmek istiyor. ragnardan çocuk yaptım diyor ama ne ara yaptılar göstermediler. buna sığınarak korunma niyetiyle bir sürü şey söyledi ama sonunda anlaşmayı kabul edecek gibi görünüyor. adamın çocuğu koyması bile ses getiriyor yahu, neymiş bu ragnar reis hehe.


.porunn muhabbeti tamamen saçmaydı yine, çocuğunu vermeye falan çalıştı. diğer tarafta bjorn de çaktğı hatuna hediye falan götürüyor. gereksiz acayip işler oluyor.


.rollo tekrar dikaktini savaşa toplamış gibi, pek bir konuşmadı bu bölüm. savaşçıların en azılısı kıvamında, liderlik yürüyüşünde name yapmaları iyidi tabi. bir masa etrafında oturup oylama yapmaları da iyidi. adamlar vahşi ama demokratik arkadaş, hepsi ragnar'ın sayesinde tabi hehe.


--- spoiler ---